Магазин

Мет Гала 2023: Тема овогодишње манифестације је Карл Лагерфелд

Једна од најзначајнијих манифестација у свету моде, Мет Гала, и ове године окупиће "крем де ла крем" светског друштва, а овогодишњи догађај биће посвећен контроверзном модном дизајнеру Карлу Лагерфелду.
Мет Гала 2023: Тема овогодишње манифестације је Карл Лагерфелд© Tanjug / AP Photo / Lionel Cironneau

Први понедељак у мају сваке године је у знаку Мет Гале, а традиоционално, манифестација ће бити уприличена у Метрополитен музеју у Њујорку. Како је најавио модни часопис Вог, тема догађаја биће "Карл Лагерфелд: Линија лепоте", чиме ће се одати част преминулом дизајнеру који је познат по својој јединствености и контроверзном животу.

Домаћини еминентног догађаја су звезде "светског калибра"

У јануару ове године Вог је коначно обелоданио домаћине ове еминентне манифестације, а познато је да ће та част припасти познатој глумици Пенелопе Круз, тенисеру Роџеру Федереру и певачици Дуа Липи, а друштво ће им правити и Ана Винтур.

Дрес код

Сваке године се с нестрпљењем очекује најава теме за овај најгламурознији догађај сезоне, с обзиром да диктира дрес код најпознатијим личностима и дизајнерима који имају задатак да одговоре на задату тему. За овогодипњу церемонију, гости имају задатак да се "обуку у част Карлу" па се очекује велики број креација са потписом Шанел, Фенди, Лагерфелд, Клое, Балмаин за које је дизајнер радио у току своје дуге каријере. 

Списак званица је увек "топ тајна", а Лагерфелдова мачка ће сигурно доћи

Све до отпочињања манифестације списак званица остаје "топ тајна". Ипак, поједина имена из света шоу-бизниса са сигурношћу можемо очекивати на црвеном тепиху: од Бијонсе, преко Лејди Гаге, па све то Мадоне и Ријане и ове године можемо очекивати највеће звезде светске сцене.

Поред низа познатих глумаца, топ модела и певача, овогодишњу манифестацију посетиће и популарна мачка покојног Карла Лагерфелда, Шупет, а њен агент Лукас Беруље је потврдио да је она добила позивницу од организатора манифестације.

"Овај догађај организован је у част Карла, а Шупет је централи део његовог наслеђа" изјавио је Лукас.

Према речима илустратора Мишел Барон, која је раније сарађивала са Лагерфелдом, мачка ће посетити бал у пратњи главне уреднице Вога, Ане Винтур, модела Грејс Кадингтон и певачице Бијонсе, а није искључено ни да ће је чувати и Карлов телохранитељ Себастијан Жондо.

Ким Кардашијан ипак на списку званица

Од самог почетка обележавања манифестације, 1995. године, списак званица на овај елитни догађај пажљиво је састављала Ана Винтур, а улазнице за догађај које коштају од 30 хиљада долара па навише, могли су да купе тек поједини који би се на том списку нашли. Уколико сте се питали која је цена резервације стола, цифра је још шокантнија - за сто на догађају неопходно је издвојити најмање 300.000 долара!

Након нагађања да ли ће популарна ријалити породица присуствовати еминентном догађају, 26. априла коначно је стигла потврда, и то од саме Ким Кардашијан, која је на свом Инстраграм налогу поделила слику са популарном Лагерфелдовом мачком Шупет:

Мет Гала се организује у Њујорку од 1948. године као добротворни бал, који има за циљ прикупљање новца за годишњу Одсека за костим Метрополитен музеја у Њујорку.

image