Магазин

Јутјубер признао да је намерно срушио свој авион због броја прегледа

Када је снимак пада авиона Тревор Џејкоб објавио на свом Јутјуб каналу у децембру 2021. године, наговестио је да је реч о несрећи а иницијални циљ да достигне велики број прегледа је очигледно постигао, с обзиром да је видео снимак прегледан скоро 3 милиона пута. Међутим, овај јутјубер који је намерно срушио авион, изјасниће се кривим за ометање савезне истраге чишћењем места несреће, кажу амерички тужиоци.
Јутјубер признао да је намерно срушио свој авион због броја прегледа© printscrean/ youtube/TrevorJacob

У споразуму о признању кривице, рекао је да је снимио видео као део уговора о спонзорству производа, међутом због ове акције, могао би да се суочи са казном до 20 година затвора.

Џејкоб је соло летом узлетео са аеродрома у Санта Барбари у Калифорнији поставивши камере у авион. Уз камере, овај јутјубер је са собом понео и падобран, као и селфи штап.

Он "није намеравао да стигне на одредиште, већ је уместо тога планирао да се катапултира из своје летелице током лета и сними себе како се спушта падобраном на земљу као и пад свог авиона", саопштило је америчко тужилаштво за централни округ Калифорније, а преноси "Гардијан".

Тревор Џејкоб је, отприлике 35 минута након лета, скочио из авиона и почео да снима летелицу док је падала. Јутубер је пешке отишао до места рушења авиона, узео снимак, а тек два дана касније пријавио рушење авиона Националном одбору за безбедност саобраћаја. Истражитељима је рекао да је његов авион изгубио струју и да не зна где је олупина, међутим ова прича изазвала је сумње од стране ваздухопловних стручњака и савезних власти. Касније су открили да Џејкоб није покушао да позове контролу ваздушног саобраћаја, као ни да потражи безбедно место за слетање.

Како је истрага открила, Џејкоб и његов пријатељ су накнадно одлетели хеликоптером на место несреће и одвукли срушени авион у округ Санта Барбара, где га је Џејкоб ставио у хангар. Током неколико дана уништавао је делове олупине, како представници органа власти кажу, у циљу ометања истраге.

Овај пилот и падобранац пристао је да призна кривицу за кривично дело уништавања и прикривања са намером да омета савезну истрагу, саопштило је америчко министарство правде.

image