Магазин

Необичан детаљ у ентеријеру: МекЛарен вредан три милиона долара краси пентхаус у Аустралији

Да љубав не познаје границе доказао је и аустралијски милионер и бизнисмен Адриан Портели који није пожелео да се одваја од свог челичног "љубимца" ни на тренутак. Портели је остварио свој дечачки сан и у пентхаусу "паркирао" МекЛарен болид вредан 3 милиона долара!
Необичан детаљ у ентеријеру: МекЛарен вредан три милиона долара краси пентхаус у Аустралији© Youtube / 9 News Australia

Пре само неколико дана аустралијска, а затим и светска јавност остали су забезекнути када је Адриан Портели, млади аустралијски бизнисмен на свом налогу на Инстаграму поделио фотографију Мекларен болида који "левитира" изнад града. Иначе, Адриан је познат као страствени љубитељ и колекционар аутомобила, а нова "играчка" његов је сан из млађих дана.

"Када сам синоћ легао у кревет, нисам престао да се смешкам. Млади Портели би био поносан. Онај (Портели) за кога нико није чуо пре десет година", написао је Адриан на свом Инстаграм налогу.

МекЛарен вредан три милиона долара био је услов за куповину пентхауса

Пар дана раније, Ардиан је своју колекцију луксузних аутомобила обогатио једним од најбржих болида данашњице, а МекЛарен Сена ГеТеЕр (McLaren Senna GTR) коштао је невероватних три милиона долара! Ипак, овај тркачки аутомобил по закону не сме учествовати у саобраћају, а управо тиме је Адриан и објаснио своје решење да аутомобил буде само део декорације ентеријера.

Разметање се није завршило на куповини аутомобила, већ је Адриан отишао корак даље и пожелео немогуће - да свог новог четвороточкаша паркирa у 39 милиона вредном пентхаусу који се налази на 57. спрату.

Ништа није немогуће

"То је био део уговора", наводи Адриан, "Саопштио сам инвеститору да је услов за куповину пентхауса да ми омогуће да у њему буде паркиран аутомобил, а они су рекли да је све остало на њима. И заиста, успели су".

У акцији транспортовања болида учествовао је цео тим радника који су били ангажовани да скупоцени аутомобил попну на 57. спрат. Задатак није био нимало једноставан: да би се Ардианова замисао спровела у дело било је неопходно делимично демонтирати бочну страну зграде, а затим помоћу посебног крана подићи аутомобил до 57. спрата, где га је екипа са специјално конструисане платформе скинула и пребацила у дневни боравак. У самом пентхаусу за сада осим болида нема ништа, а претпоставља се да ће стан бити усељив тек за годину и по дана, када се остатак ентеријера заврши.

image