Магазин

Џејн Фонда о необичном захтеву француског редитеља

Чувена америчка глумица Џејн Фонда изјавила је да је покојни француски редитељ Рене Клеман тражио да спава са њом током снимања њиховог трилера "Кућа радости" из 1964. године и рекао јој да треба да види какви су њени оргазми пре него што сними сцену сексалних односа.
Џејн Фонда о необичном захтеву француског редитељаGetty © Dimitrios Kambouris

Фонда је то рекла у епизоди емисије "Гледај шта се дешава уживо", када ју је водитељ Енди Коен замолио да наведе једног човека у Холивуду који је покушао да буде са њом, а она га је одбила, пренео је британски лист "Гардијан".

"Хтео је да оде са мном у кревет, и рекао је да лик мора да доживи оргазам у филму и да мора да види какви су моји оргазами. Рекао је то на француском, а ја сам се претварала да не разумем", рекла је Фонда.

Она је додала да има толико прича да исприча, али да немају времена.
Фонда је имала 27 година када је глумила у филму поред Алена Делона и Лоле Олбрајт. 

Клеман, један од најплоднијих француских филмских стваралаца педесетих и шездесетих, имао је 51 годину у време изласка филма. Умро је 1996. године у 82. години.
На питање ко је највећи женомрзац у Холивуду, Фонда је одговорила: "Позивам се на пети амандман" (суштина Петог амандмана на Устав САД значи да појединац не може бити присиљен да пред судом сведочи против самог себе).

Џејн Фонда је ово изјавила у тренутку када је француска филмска индустрија у фокусу током филмског фестивала у Кану, а неке жене тврде да филмска индустрија наставља са мизогинијом и сексуалним злостављањем жена.

image