Магазин

Љубав на изборима у Турској: Просидба на гласачком листићу

Политичар Мехмет Емин Озбеј је на једном бирачком месту у Анкари запросио своју девојку Гизем Есин, користећи специјални гласачки листић намењен само за њу, преноси "Раптли (Ruptly)".
Љубав на изборима у Турској: Просидба на гласачком листићу© Youtube Screenshot/Gazete Duvar

На интернету се често могу видети креативне и интересантне просидбе, а најновији вирални снимак из Анкаре приказује неконвенционалну и јединствену просидбу на бирачком месту током другог изборног круга у Турској.

Мехмет Озбеј је својој девојци уручио листић, на коме се налази њихова заједничка фотографија и написано питање: 'Хоћеш ли се удати за мене?'

Након што је печатом попунила 'Да', Есин је убацила папир у малу гласачку кутију. Затим, Озбеј је клекнуо и поклонио јој веренички прстен.

"Ово нисам очекивала. Већ смо били узбуђени због избора, али ова просидба је само додатно изненађење," изјавила је Есин за јавност, након што је прихватила просидбу.

"Избори су везани за судбину државе, која ће променити и нашу судбину. Желели смо да нашу будућност одредимо сами. Наше гласање је било мало анти-демократски: био је само један кандидат и само један одговор. На папиру. Гласала је, сад ја имам моћ," шаљиво је закључио Озбеј. На крају, пар је добио аплауз и жеље за срећним животом.

image