Магазин

Жуто злато - савезник у борби против несавршености коже

Куркума, који многи са правом називају “жуто злато”, не само да је један од омиљених зачина, већ почасно место заузима и у нези коже лица и тела. Наш је савезник у борби против подочњака, флекица и бубуљица, а брише са лица и ситне боре и трагове старења.
Жуто злато - савезник у борби против несавршености коже© pixels/Marta Branco

Код ове чаробне биљке, главне заслуге за савршен тен на себе преузима куркумин, биоактивна компонента која ефикасно решава многе проблеме на кожи и враћа јој природни сјај и једрину. Обилује различитим витаминима и минералима, а садржи И витамин Б6, манган, гвожђе, калијум

Који су то предности куркуме када је нега лица у питању?

Захваљујући својим антиоксидативним својствима, куркума је изразито учинковита у решавању проблема са кожом, попут хормонских и поткожних бубуљица, митисера и акни. Ожиљци од бубуљица и акни нестају “као руком однешени” редовном употребом маски за лицена бази ове биљке. Антиоксиданси из куркуме непријатељ су слободних радикала, који уништавају здраве ћелије коже и убрзавају процес старења, те се са правом може рећи да је куркума природни “антиејџ” препарат, који повећава производњу колагена и кожи враћа еластичност.

Подједнако успешно куркума се бори са флекицама и хиперпигментацијама проузрокованим старењем коже, али и са тамним круговима око очију, који су најчешће последица недостатка сна, неизбалансиране исхране или прекомерног коришћења електронских уређаја. Захваљујући активном састојку, куркумину, побољшава се циркулација, смањује осећај надутости и кожи враћа природан сјај.

Поред наведених благотворних дејстава, примећено је да је куркума изузетно ефикасна и у борби против атопијског дерматитиса и псоријазе, кожних обољења која све више захватају популацију. Регуларним коришћењем производа за негу коже на бази куркуме ублажавају се упални процеси и иритације површинског слоја коже, и поспешује процес уклањања одумрлих ћелија коже.

image