Магазин

Човек који је одседао у луксузном хотелу скоро две године, побегао је без плаћања

Полиција у Индији трага за мушкарцем који је наводно боравио у хотелу са пет звездица скоро две целе године, уживајући у свим угођајима луксузног одмаралишта, али без плаћања рачуна.
Човек који је одседао у луксузном хотелу скоро две године, побегао је без плаћања© Pexels/Andrea Piacquadio

Осумњичени Анкуш Дута резервисао је собу за једну ноћ 30. маја 2019. године, у хотелу Роузит Хаус који се налази у близини међународног аеродрома у Делхију. Одлучио је да продужи боравак и уместо једне, остао у хотелу шесто три ноћи, све до 22. јануара 2021. године, тврде представници хотела у својој пријави полицији.

Сада је наводно дужан хотелу 5,8 милиона рупија (преко 7,6 милиона динара). Преставници хотела  су тврдили да је човек био у договору са особљем, које му је помогло да сакрије дугове који су се почели накупљати док је уживао у луксузном одмаралишту.

Тужба је поднета и против неколико запослених у хотелу, укључујући шефа одељења рецепције хотела, због завере, фалсификовања и варања.

"Особље хотела је наводно у онлајн систему хотела, лажирало, брисало, додавало и фалсификовало велики број признаница везаних за одседање овог госта. Систем се користи за праћење и одржавање пријава и одјава гостију из хотела и њихових рачуна. Рачуни су фалсификовани у циљу скривања износа и величине дуга од надлежних, као и да би се избегло откривање њихових свесних, нелегалних поступака," закључено је у изјави за јавност.

Према правилима хотела, ако гост дугује више од педесет хиљада рупија (преко шездесет хиљада динара), потребно је да особље одмах обавести надлежне. Међутим, ово се није десило у Дутином случају, а у систему је откривено је да му је било наплаћено нула рупија за барем педесет две ноћи. Наводно, запослени су му помагали како би међу собом делили паре које им је давао у кешу.

Раније ове године, човек по имену Мухамед Шариф је био ухапшен јер се претварао да је био запослени краљевске породице Абу Дабија и одседао у лукусзном хотелу четири месеца, без плаћања рачуна.

Један од недавних најпознатијих случајева преваранта који је оставио велике дугове луксузним хотелима је Ана Делви, која је 2017. године у Њујорку одседала у најлуксузнијим хотелима и позајмљивала новац од богатих пријатеља и сарадника, који никада није вратила. Сада је у кућном притвору а у међувремену је добила много медијске пажње  као и серијал који је снимљен по њеној причи.

image