Магазин

"Тата, како да...": Најбољи тата на интернету учи децу без очева основним вештинама

Кажу да се на ЈуТјубу можете пронаћи скоро све, а доказ да је то истина је и Роб Кени, "гуру" очинских савета, који је свој налог на овој видео платформи посветио деци која чезну за очинском љубављу и подршком. У својим едукативним снимцима Роб објашњава малишанима елементарне ствари које би они требало да науче од очева, а његови савети "како да..." прожети су љубављу и емпатијом.
"Тата, како да...": Најбољи тата на интернету учи децу без очева основним вештинама© Youtube / Dad, how do I?

"Хеј, децо!" - чује се на почетку готово сваког видео снимка дивног Роба Кенија, човека кога на ЈуТјубу прати скоро пет милиона корисника, махом деце. Његов канал посвећен је оним најмлађим члановима друштва који стицајем околности одрастају само уз мајке, а захваљујући видео снимцима клинци имају прилику да лако и без муке науче све, па чак и класичне "мушке" ствари.

"Даћу све од себе да пружим користан и практичан садржај и објасним основне ствари које би свако требало да уме да уради. На овом каналу можете пронаћи различите снимке попут "Како да...", разне приче, ћаскање и слично", навео је Роб на свом ЈуТјуб каналу који је недавно прославио и трећу годишњицу постојања.

"Тата, како да...?"

У својим видео снимцима, Роб се труди да на што једноставнији и приступачнији начин, са пуно љубави клинцима објасни различите ствари - од тога како везати кравату и како се обријати, па све до тога како отпушити зачепљени канализациони отвор и напумпати гуму на аутомобилу. Он објашњава и како се користе различити алати, како је најбоље покосити травњак у дворишту и како направити најлепши бисквит на свету, а његови видео снимци имају милионске прегледе, док небројано много лајкова и подршке за најбољег "интернет тату" пристижу са свих делова света.

Поред практичних савета, Роб се труди да прича и о другим важним стварима и настоји да деци пренесе праве вредности и пружи простор у коме се могу осећати сигурно и вољено.

Идеја за канал потекла од тешког детињства

Овом сјајном "интернет тати" идеја за отварање канала није дошла случајно - Роб, као нико други, зна какав је осећај одрастати без очинске љубави и подршке. Још док је био тинејџер, Робов отац напустио је породицу, а он и његово седморо браће и сестара суочили су се са губитком о каквом никада нису ни размишљали да може да им се деси. Његово стасавање у правог мушкарца тада је било само у његовим рукама, а сада је одлучио да свим малишанима који чезну за очинском фигуром помогне да одрасту.

Идеју за покретање Јутјуб канала Роб је добио за време пандемије Корона вируса, а након што је са своје двоје деце и супругом поделио планове, сви су се сложили да је идеја више него сјајна. Робова идеја брзо је стекла популарност, а времена изолације и трагања за подршком његов канал су винула у небеса.

image