Британски медији: "Јелена Ђоковић доноси гламур на Централни терен док посматра мужа док игра"

Поред извештавања о великим успесима Новака Ђоковића на Вимблдону, ове године је и његова супруга, Јелена Ђоковић, привукла пажњу страних медија. "Као и увек, предузетница Јелена је остала мирна, док је навијала за мужа током узбудљиве игре. С обзиром на пребукиран распоред и стил живота, њен опуштени став је велика врлина," пише Дејли Мејл (DailyMail).

Већина чланака страних медија на тему Јелене Ђоковић почињу описивањем њеног модног стила, који се истиче међу публиком на Вимблдону. На најскоријем мечу, појавила се у упечатљивој хаљини српске дизајнерке Марије Тарлаћ.

"Јелена Ђоковић је изгледала гламурозно док је седела у публици на Централном терену Вимблдона. Жена светског првака у тенису, Новака Ђоковића, појавила се на трибинама у шареној летњој хаљини и блејзеру. Изгледала је веома шик у тегет хаљини и пастелно жутом блејзеру док је гледала свог мужа док игра против Андреја Рубљова," пише "Дејли Мејл". Аксесоаре које је укомбилновала су биле "Луј Витон" торба и "Тифани" накит.

Још једна тема коју бројни медији преносе је њена "дирљива љубавна прича" са тенисером, која је почела 2005. године и траје скоро две деценије. Додају да имају сина Стефана и ћерку Тару, али и да се труде да побољшају услове живота деци широм Србије, преко њихове "Новак Ђоковић" фондације, јер имају "исте животне филозофије и погледе на свет, поред њиховог заједниког мирног става током тениских мечева".

Многи објашњавају да Јелена, као директор фондације, често говори о важности раног развоја и образовања деце и сматра да су филантропски пројекти које је радила са мужем њихови најважнији успеси у животу. Многи страни портали такође цитирају њена мишљења и изјаве из различитих интервјуа или објава на Инстаграму, додатно дочаравајући слику о жени врхунског српског тенисера.

Јеленини ставови о важности хуманитарног рада се хвале, а још једна тема која често привлачи медијску пажњу је њена посвећеност велнесу.

"Позната је и по мало контроверзнијим или необичним мишљењима, као што су, на пример, њена љубав према медитацији и духовности, о којој је често писала на свом блогу... Јелена себе описује као 'нехсваћену, али и поптуно цењену', додаје да се 'мења и трансформише толиком брзином, да је веома тешко ставити је у једну корпу. Ја сам свуда, али и нигде...'", пише "Дејли Мејл".

Цитирали су неколико Јелениних онлајн објава, у којима описуј став према медитацији, који се поклапа са бројним љубитељима ове духовне активности широм света: "Циљ је да разумемо миран ум, срећу и захвалност свој душе и пренети их у све делове живота и у све односе које имамо... Волим бити сама у природи. Поптуно сама. Али морам признати да, када се тек појавим, осећам талас страха, јер знам да сам уљез. За неке могу бити и плен."

Сигурно је да ће једна од најважнијих жена у животу светског тенисера бити интересантна тема за медије, а може се претпоставити да контраст између веома узбудљивог распореда брачног пара и њен опуштенији, скромнији став према духовношћу и животу представљају интересантну тему за јавност.