Магазин

Берлин у страху: Лавица се шета градом?

Грађани су упозорени да не излазе и да љубимце држе затвореним
Берлин у страху: Лавица се шета градом?© Tanjug/Sven Kaeuler/TNN/dpa via AP

Грађани Берлина су у опасности, саопштила је тамошња полиција која је становништво упозорила да не излази из куће и да љубимце држи у затвореном пошто се југозападним предграђем немачке престонице шета "највероватније" - лавица. 

У току је полицијска акција потраге за лавицом у коју је укључен хеликоптер, као и ватрогасне бригаде, јавља емитер РББ. У потрази учествују и животиње и ветеринари и ловци.

Животиња, за коју се сумња да је одбегла лавица, наводно је примећена данас у региону Потсдама на ободу немачке престонице, саопштила је полиција, објавио је Дојче веле (ДВ).

Полиција је саопштила да је информације о појави звери добила од сведока који су је снимили како напада и убија дивљу свињу.

Портпаролка полиције је раније рекла за "Шпигл" да траже "велику мачку грабљивицу". Службе хитне помоћи су, наводно, већ виделе животињу, али још нису успеле да је ухвате.

Органи реда наводе и да се не зна одакле је животиња дошла пошто у зоолошким вртовима, циркусима и склоништима за животиње није пријављен нестанак лавице.

Потрага за лавицом усредсређена је на општини Клајнмахнов на јужном ободу Берлина која има око 20.000 становника. 

"Дечији вртићи су отворени, али деца не смеју да излазе у двориште. Градска кућа ће такође остати отворена. Трговцима на пијаци је саветовано да не постављају штандове. Тамо једва да има људи", рекла је портпаролка.

image