Псећи живот: Јапанац потрошио 15.000 долара да би "постао" шкотски овчар

Човек познат као Токо каже да је још као школарац маштао о томе да буде животиња

Јапанац познат само као Токо, каже да је испунио свој дечачки сан тако што је потрошио скоро 15.000 долара на хипер-реалистичан костим дугодлаког шкотског овчара.

Видео снимци које објављује на Јутјубу приказују Тока како у јавности носи поменути костим, њуши друге псе у парку, ваља се по трави и понаша се као пас док га воде на повоцу. 

"Постао сам коли, испунивши сан који сам имао од малена, односно да будем животиња", цитирају овог Јапанца на почетку једног од видео снимака.

Наравно, Токо не говори ни у једном снимку, очигледно како би одржао илузију да је прави пас.

Токо поручује да је још у школском годишњаку написао да жели да буде пас и да као такав шета у јавности, преноси РТ Интернешенел. 

Међутим, Јапанац напомиње да свој псећи идентитет крије од пријатеља, колега и родбине, у страху да ће га сматрати чудаком.

"Не желим да људи знају за моје хобије, посебно они са којима радим", рекао је он прошле године за "Дејли мејл". "Мисле да је чудно што желим да будем пас. Из истог тог разлога не могу да покажем своје лице", додао је.

Токо је први пут прошетао у пуном костиму дугодлаког шкотског овчара прошлог септембра у контролисаном окружењу свог дворишта - али чак и без радозналих очију прикованих за њега, признао је да га је то искуство оставило "нервозним и помало уплашеним".

Костим кроз који Токо остварује своје псеће фантазије креирала је јапанска компанија "Зепет", која прави костиме за телевизијске и филмске продукције.