Магазин

Мерцедес Мајкла Џордана из 1996. ће бити продат за само 23 долара

Мерцедес-Бенц С600 Лоринсер који је легендарни Мајкл Џордан возио на врхунцу своје каријере, нашао се на платформи за онлајн трговину по цени од само 23 долара, а срећни купац биће одабран жребом. Цена је формирана на основу Џордановог броја дреса, а срећни купац засигурно ће памтити дан када је купио ауто у коме се возио чувени кошаркаш.
Мерцедес Мајкла Џордана из 1996. ће бити продат за само 23 долара© Youtube / JRQTV

Светом је одјекнула вест да се легендарни Мерцедес-Бенц С600, којим је Мајкл Џордан "крузирао" америчким улицама у доба своје апсолутне доминације, нашао на огласима по "смешној" цени од само 23 америчка долара, а колекционари су сви до једног похрлили да лицитирају за ово ремек дело аутомобилске индустрије. Аутомобил је претходно био представљен на Вотнот Националној конвенцији спортских колекционара 2023. године, а заинтересовани купци су се пријављивали путем мобилне апликације.

Џорданова "Мечка" до "стотке" за 6,2 секунде

Овај драгуљ у металик тегет боји, са широком каросеријом и хромираним моноблок точковима израђен је у посебној Лоринсер опреми, а захваљујући његовом В-12 мотору запремине 6000 кубика, "Мечка" до "стотке" убрзава за свега 6,2 секунде. Иначе, возило је провереног порекла, будући да је шестоструки освајач НБА шампионата у њему често фотографисан како вози градом. Штавише, у возилу се налази и прилагођени ауто-телефон, који када је укључен, и даље приказује Џорданово име на контролној табли. Симболична цена од само 23 америчка долара (око 2500 динара) одређена је на основу броја дреса који је током каријере носио легендарни кошаркаш.

Три године безуспешних продаја

Иначе, возило се у продаји налазило већ неколико пута заредом, а његова вредност процењивана је на износе од 120 до чак 202 хиљаде долара, међутим, ниједном се трансакција није обавила до краја. Након безуспешних покушаја, платформа Вотнот преузела је одговорност на себе, а судећи по цени, продаја ће се овај пут ипак остварити.

image
VV inauguration
banner