Магазин

Трансродни мама (или трансродна тата) у САД родио/ла близанце

Проблем трансродном мушкарцу-породиљи је представљала чињеница да су, под утицајем хормона, "груди поново почеле да му расту"
Трансродни мама (или трансродна тата) у САД родио/ла близанцеGetty © Photo by Ian Waldie/Getty Images

Трансродни мушкарац (особа рођена као жена која се идентификује као мушкарац) након шест покушаја вештачке оплодње репродуктивним материјалом донора у покушају да остане трудан родио је близанце, преносе светски медији.  

Житељ(ка) Западне Вирџиније Ејден Дар, како преноси "Дејли мејл", са 16 година постала је трансродни мушкарац и започела терапију тестостероном након што се неколико година пре тога идентификовала као лезбејка. 

Међутим, како наводи, убрзо је схватио да му је сан да има биолошко дете, па је посетио локалну клинику за планирање породице како би "започео процес рађања бебе".

После пет исцрпљујућих месеци и шест рунди вештачке оплодње, Ејден је затруднео са близанцима. Како наводи, проблем му је представљала чињеница да су, под утицајем хормона, "груди поново почеле да му расту". 

Близанце Квин и Картера сада одгаја са новом девојком Клер Беренс (21). 

"Када сам схватио да желим дете, помислио сам како сам био храбар цео живот и радио ствари за које су људи рекли да нисам могао", објаснио је он, рекавши да сада жели да руши друштвене конвенције и родне норме. 

"Многи транс мушкарци неочекивано затрудне, али ја нисам имао тај елемент изненађења или шока. Ипак, и даље ми је психички било јако тешко. Одгајајући две бебе у себи, све сам осећао дупло јаче. Имао сам груди у то време и то што сам их, као транс мушкарац, посматрао како расту и развијају се било је веома конфликтно на личном нивоу", рекао је он, наводећи да се "много мучио, али би све поновио". 

image
VV inauguration
banner