Магазин

"Барби" зарадила милијарду долара и ушла и историју

Филм "Барби" редитељке Грете Гервиг је на путу да за само три недеље приказивања у биоскопима премаши зараду од милијарду долара од глобалне продаје карата, чиме ће бити оборен рекорд који је раније држао филм "Чудесна жена" који је режирала Пети Џенкинс.
"Барби" зарадила милијарду долара и ушла и историју© Invision/AP

Филм чији је копродуцент Марго Роби, која игра и главну женску улогу, налази се на првом месту по заради већ три седмице, а Ворнер Брос је саопштио да ће прећи милијарду долара прихода пре краја дана. "Барби", који је Гервиг режирала и за који је била косценариста, приходовала је још 53 милиона долара са 4.178 локација у Северној Америци овог викенда, према проценама које је данас изнео студио, пренео је Ројтерс.

У историји Холивуда до сада је 28 мушкараца редитеља зарадило милијарду долара од филма, али и једна жена - Грета Гервиг.

"У овој игри сам већ 30 година и феномен Барби и Барбенхајмера је без преседана и непредвидив," рекао је Пол Дергарабедијан, виши медијски аналитичар "Комскора", и додао да је маркетиншка кампања филма била први знак да ће "Барби" постати хит на благајнама, преноси Си-Ен-Ен.

"Маркетиншка кампања за 'Барби' покренула је ланац догађаја који је довео до тога да се реч 'Барбенхајмер' дода у лексикон популарних речи због заједничког датума изласка са филмом 'Опенхајмер', и тада смо сви знали да ће нешто врло посебно и јединствено створити много већи резултат од очекиваног за филм, не само за први викенд приказивања, већ за целокупно приказивање у светским биоскопима."

У интервјуу за Колидер прошлог месеца, Марго Роби, која је осим што глуми у главној улози такође и продуцирала филм, поделила је предосећај који је имала на састанку с филмским студијима када су одобрили филм.

"Рекла сам им да ће зарадити милијарду долара, можда сам претерала, али имали смо филм који је требало направити!" рекла је она.

У савременој историји, само 53 филма су зарадила више од милијарду долара.
Три филма за која жене потписију заједничку режију су и даље испред "Барби", укључујући филмове Џенифер Ли "Фрозен" (1,3 милијарде долара) и "Фрозен 2" (1,45 милијарди долара) и "Капетан Марвел" Ане Боден (1,1 милијарда долара).

Филм "Опенхајмер" о конструктору атомске бомбе, редитеља Кристофера Нолана пао је са другог на треће место овог викенда. То остварење је за три недеље широм света зарадило 500 милиона долара.

image