Магазин

Жени из Тексаса јастреб испустио змију на главу, потом је напао док је змија уједала

Жену из Тексаса истовремено су напали јастреб и змија, након што је птица случајно испустила змију на њену главу. Змија се омотала око њене руке и почела да је удара по лицу док јој је птица заривала канџе дубоко у месо.
Жени из Тексаса јастреб испустио змију на главу, потом је напао док је змија уједала© freepik/wirestock

Бизаран инцидент догодио се 25. јула у граду Силсби у Тексасу, док су Пеги Џонс (64) и њен супруг косили травњак око њиховог имања, када је јастреб случајно испустио плен на њену главу и покушао у бесу да га ''поврати".

Почело је након што је змија изненада пала са неба на њу. Пре него што је успела да je уклони, почео је напад јастреба. Змија се у међувремену жени обмотала око руке и почела да је гризе по лицу, док јој је јастреб наносио ударце кљуном и канџама.

''Док сам покушавала да са руке отргнем змију, она се само обмотавала. Ујела ме за лице. Након тога се појавио јастреб, који дохватио змију и снажно је цимао, али како није успео да је отргне, почео је да ме убада канџама и кљуном'', рекла је Џонс. 


После краткотрајне борбе, јастреб је успео да поврати плен и одлети, након чега је Џонс њен супруг одвезао до болнице.
''Било је убодних рана, посекотина, огреботина и подлива'', рекла је она и додала да је напад био веома трауматичан и да је мислила да ће умрети, као и да након напада има проблеме са спавањем. 

Када се сабрала Пеги Џонс је покушала да реконструише догађај. Сетила се да је видела како јастреб граби змију са земље што јој није било необично јер је то виђала и раније на имању. Претпоставља да је испустио змију из кљуна док је летео изнад ње, јер у дворишту нема дрвећа с којег би змија могла да падне.

Како је напоменула, у руралним деловима Тексаса, није неуобичајен сусрет с дивљим животињама.
''Виђала сам раније како јастреби хватају змије. Они тако убијају свој плен'', рекла је Џонс, преноси Би-Би-Си.

image