Магазин

Маск распродаје Твитерову заоставштину: На аукцију иду натпис са зграде, али и Обамина фотографија

У склопу ребрендирања друштвене мреже чији је власник, Илон Маск одлучио је да Твитерову заоставштину стави на аукцију, а међу артиклима за које ће се купци надметати нашли су се и натпис и лого са пословног центра, реплике виралних објава на тој платформи, као и музичка опрема која се користила у студију.
Маск распродаје Твитерову заоставштину: На аукцију иду натпис са зграде, али и Обамина фотографија© Canva / Jupiterimages, Jorge Urosa

У жељи да што пре заврши процес ребрендирања друштвене мреже која се од прошле година налази у његовом власништву, мултимилијардер Илон Маск одлучио је да на аукцију стави велики број предмета који су на неки начин били повезани са брендом Твитер. "На добошу" се нашло чак 584 предмета из ере Твитера којих је Маск желео да се што пре ослободи, а зантересовани купци моћи ће да се за њих надмећу средином септембра ове године.

"Твитер ребрендирање" доноси за свакога понешто

Аукција која је понела симболичан назив "Твитер Ребрендирање: Онлајн аукција сувенира, уметничких дела, канцеларијске опреме и још много тога" подељена је на 584 лота, а у понуди су се између осталог нашли и на десетине канцеларијских столова и столица, ди-џеј кабина, музички инструменти и апарати за еспресо кафу. Ипак, поред ових обичних, Макс је на продају ставио неке јединствене предмете, па се тако продаје и један од Твитер логоа који се и даље налази на пословној згради компаније у 10. улици у Сан Франциску, а који ће купац морати да демонтира самостално.

Две репродукције легендарних твитова

Међу јединственим аукцијским предметима су и две репродукције у техници уље на платну које су својевремено постале виралне и прикупиле рекордан број лајкова на друштвеној мрежи Твитер. Једна од њих је чувени селфи Елен Деџенерис који је усликан на додели Оскара 2014. године.

Друга фотографија је она коју је амерички председник Барак Обама објавио након што је победио у председничкој трци 2012. године, на којој грли своју супругу, Мишел. У то време, управо ова фотографија била је "најлајкованија" објава на Твитеру.

Маск одао почаст и Робину Вилијамсу

Међу артиклима који су се појавили на аукцији, нашао се и мурал дуг чак 13 метара који је састављен од снимака екрана виралних твитова којима су корисници ове друштвене мреже одавали почаст преминулом глумцу Робину Вилијамсу. Твитови су поређани тако да формирају лик познатог комичара, а многи његови обожаваоци засигурно ће се надметати баш за овај предмет.

Почетна цена сваког лота само 25 долара

Аукција је објављена на сајту Херитеџ Глобал Партнерс аукцијске куће, а лицитирање за предмете по свим лотовима креће од само 25 америчких долара. Купци ће за предмете моћи да се надмећу у периоду од 12. до 14. септембра, а сви предмети лоцирани су у Сан Франциску у Калифорнији.

image