Магазин

Мушкарац ухапшен након што је скочио падобраном са Ајфелове куле (ФОТО)

У раним јутарњим сатима, јуче се у Паризу догодила несвакидашња сцена, налик на оне из филмова о Џејмсу Бонду. Наиме, неидентификован мушкарац је скочио падобраном са Ајфелове куле, али је убрзо и ухапшен.
Мушкарац ухапшен након што је скочио падобраном са Ајфелове куле (ФОТО)© nuno_lopes

Искусни пењач је јуче ушао у торањ око 5 сати ујутро, много пре званичног отварања ове туристиче атракције. Иако су га чувари открили, брзо је да дошао до врха пре него што је било ко успео да га заустави, преносе страни медији.

Kада се приближио врху куле, високе 330 метара, скочио је падобраном и слетео у близини, где је ухапшен због угрожавања живота других, саопштила је полиција.

"Ова неодговорна акција доводи друге људе у опасност који се налазе на или испод торња", наводи се у саопштењу полиције. Отварање торња је обично у 9 сати ујутру, али је било одложено због инцидента, а против овог човека поднета је кривична пријава.

Ајфелову кулу, саграђену на Марсовим пољима у Паризу крајем 19. века својевремено су Парижани сматрали руглом, а данас ремек делом архитектуре, је у 2022. години посетило чак 5,9 милиона туриста.

image