Магазин

Мелони платила рачун Италијанима који су побегли из ресторана у Албанији (ВИДЕО)

Италијанска премијерка Ђорђа Мелони, која се придружила све већем броју Италијана који ове године летују у Албанији, платила је рачун својим сународницима који су побегли из локалног ресторана неплативши рачун.
Мелони платила рачун Италијанима који су побегли из ресторана у Албанији (ВИДЕО)Getty © Carl Court

У јединственом дипломатском чину, италијанска влада измирила је рачун за ресторан четворице италијанских туриста у Албанији који су отишли без плаћања.

Када се појавила вест о томе да су неки Италијани побегли, а да нису платили рачун у ресторану у Берату, Мелони је ускочила у помоћ, рекао је албански премијер Еди Рама за Ла Стампу.

"Идите и платите рачун за ове идиоте, молим вас", цитирао је Рама речи Мелонијеве упућене италијанском амбасадору у Албанији, преноси Ројтерс.

Франческо Лолобриђида, италијански министар пољопривреде и зет Мелонијеве, био је на путу у Албанији и рекао да је то било питање националног поноса.

"Понудила је да плати рачун. Амбасадор се враћао у Тирану и био је на располагању да то уради", рекао је Лолобриђида, додавши да неколико непоштених појединаца не може да осрамоти народ пристојних људи.

Италијанска амбасада у Албанији потврдила је у саопштењу да је платила рачун, наводно око 80 евра, у име својих грађана.

Нејасно је када се инцидент догодио, али сигурносни снимак групе италијана која излази из ресторана постао је виралан на друштвеним мрежама.

Власник ресторана је за албанску Репорт ТВ  рекао да је то први пут да су муштерије напустиле његов локал без плаћања и рекао да су четворица Италијана чак похвалили храну.

Мелони и њена породица провели су неколико дана у Албанији ове недеље као гости премијера Раме.

image