Магазин

Све за публицитет: Нови ТикТок тренд разбијање јаја деци о главу забава или злостављање

Нови ТикТок изазов у коме родитељи, забаве ради, разбијају јаја деци о главу поделио је кориснике друштвених мрежа, и док једни сматрају такве снимке шаљивим, други су мишљења да је то веома озбиљан вид злостављања малишана. Било како било, хештег броји већ 33 милиона прегледа, а нови видео снимци се само нижу.
Све за публицитет: Нови ТикТок тренд разбијање јаја деци о главу забава или злостављање© Canva / oksix

Изазов у коме родитељи разбијају јаја деци о главу снимајући се за ТикТок ових дана изазвао је веома бурне реакције публике која се практично поделила у два "табора" - оне који ово доживљавају као одличан вид забаве и провођења времена са децом, и оне који сматрају да су изазови на друштвеним мрежама отишли предалеко, и да је враг однео шалу.

33 милиона прегледа снимака на којима се деци разбијају јаја о главу

Суштина новог ТикТок тренда који је прикупио преко 33 милиона прегледа на овој друштвеној мрежи веома је једноставна: родитељи, поставивши камеру, позивају своје малишане да им припомогну у припреми оброка за породицу, а током припреме, онда када дете не очекује, они узимају јаје и разбијају га детету о чело, а затим његов садржај (беланце и жуманце) ноншалантно сипају у чинију која се налази испред њих.

Деца, не очекујући да ће јаје бити разбијено о њихову главу, испрва остају у чуду, а затим или почињу да се смеју и труде се да родитељима "врате" мило за драго, или пак испрепадано крећу да плачу, што је њиховим родитељима изузетно забавно.

Да ли су родитељи опседнути креирањем садржаја

Иако већина родитеља и деце изгледају као да се забављају, многи корисници су мишљења да је овакав садржај не само непримерен, већ и да је својеврсна експлоатација деце зарад публицитета, будући да снимци постају вирални, а нови пратиоци само пристижу.

Такође, поставља се питање и да ли постоје границе до којих креатори садржаја на друштвеним мрежама иду, и шта ће следеће смислити само да би добили већи број лајкова и пратилаца.

@valeria.lipovetsky I can’t be the only one who feels some type of way about this trend…what do you guys think? #boymom#eggcracking♬ original sound - valerialipovetsky
image