Магазин

Објављена листа 30 најлепших места на свету, на првом месту град са Балкана

"Стиснут између воде и стена, налази се троугласти, средњевековни Стари град Котор, који са својом тврђавом пркоси гравитацији", каже се у британском часопису Тајм Аут, који је представио листу 30 најлепших места на свету за 2023. годину. Листу предводи Котор.
Објављена листа 30 најлепших места на свету, на првом месту град са Балкана© Unsplash/Dragisa Braunovic

Напомињући да избор најлепших места света није лак задатак, из овог магазина су навели да је локације с листе најлепших бирала мрежа светских путописаца који су искусили лепоту сваког места које се нашло на списку.

На првом месту листе нашао се Бококоторски залив у Црној Гори где, како је описано, "Јадранско море у уским пролазима стрмих динарских Алпа формира Боку Которску", преноси РТЦГ.

"Овде се, стиснут између воде и стена, налази троугласти, средњевековни Стари град Котор, са својом тврђавом која пркоси гравитацији која се цик-цак уздиже уз стрме литице изнад", наводи сарадник Тајм Аут магазина, Пол Стафорд. " Овде, усред рушевина напуштеног села без пута, можете пробати домаћи овчји сир и ражени хлеб у последњој насељеној сеоској кући, с погледом на стакласту воду залива".

На другом месту листе нашао се Исланд, а следе Ерг Чеби у Мароку, Мон-Сен-Мишел у Француској, Велика џамија шеика Заједа у Абу Дабију, као и Ела на Шри Ланци.

image