Магазин

Линда Еванђелиста открила да се годинама бори са карциномом: "Знам да сам једном ногом у гробу"

Једна од најуспешнијих манекенки икад, чију славу и ангажовања ретко ко може да сустигне, објавила је да се већ неко време бори са раком. Иако је њена одлука била да кроз период лечења прође у тишини и ван медијске пажње, недавно је решила да проговори о највећим биткама у животу - борбaма за здравље. "Знам да сам једном ногом у гробу, али сам у слављеничком расположењу", изјавила је Линда.
Линда Еванђелиста открила да се годинама бори са карциномом: "Знам да сам једном ногом у гробу"Getty © Andreas Rentz / Staff

Супермодел Линда Еванђелиста открила је да се већ пет година бори са раком и да се због тога подвргла двострукој мастектомији.

Чувеној Канђанки је први пут дијагностикован карцином дојке 2018. године након редовне контроле на мамограму: "Шансе нису биле добре. Због других здравствених фактора и зато што сам хтела да све то ставим иза себе, без оклевања сам се одлучила на обострану мастектомију. Мислила сам да ће то бити то и да ме рак дојке неће убити, навела је Еванђелиста за Волстрит џорнал.

Четири године касније, Линда се опет сусрела са лошим вестима. Наиме, у јулу 2022. године дијагностикован јој је рак грудног мишића и тада је лекару рекла да јој "ископа рупу у грудима": "Не желим да изгледам лепо. Желим да копаш. Желим да видим рупу у грудима када завршиш. Разумеш ме? Нећу умрети од овога", присетила се.

Подвгла се хемотерапији и радиотерапији, а открила је да су јој прогнозе сада "добре, али не одличне": "Знам да сам једном ногом у гробу, али сам потпуно у слављеничком расположењу", истакла је Линда.

Манекенка која се недавно појавила на насловној страни "Вога" заједно са колегиницама Наоми Кембел, Кристи Тарлингтон и Синди Крафорд, додала је да је "ћутала" док је била на лечењу и да је "само мали број људи знало" за њену дијагнозу: "Размишљала сам у себи - једног дана ћу рећи, али не док се лечим".

Велики професионалац који "не устаје из кревета за мање од 10 хиљада долара"

Линда Еванђелиста (58) је поред Наими, Кристи, Синди и Татјане Патиц била једна од пет најпознатијих супермодела на свету током деведесетих година. Нашла се преко 700 пуна на насловним странама реномираних магазина, и остала је упамћена као муза чувеном фотографу Стивену Меиселу. Линдину професионалност су хвалили Карл Лагефилд и Ђани Версаће, а колико је била посвећена послу говори чињеница да јој није био проблем да често мења боју, али и дужину косе за потребе снимања. Кратка коса је постала њен заштитни знак и ушла је у модну историју као манекенка позната по невиђеној способности трансформације.

Њена чувена изјава да "не устаје из кревета за мање од 10 хиљада долара" ушла је у историју - пратила ју је где год се појавила, а касније је истицала је да се каје што је то рекла.

У жижу јавности Линда је дошла поново пре пар година, када се подвргла естетској интервенцији на телу и лицу познатој као CoolSculpting. Овај захват ју је скупо коштао. По њеним речима, процедура замрзавања масти оставила је "трајно деформисану", али и тада је Линда однела победу - у октобру 2022. вратила се на велика врата на модну писту у Фенди креацијама.

За овогодишње септембарско издање магазина "Вог", Линда позира са поменутим колегиницама, а ускоро нас очекује и документарац који прати њихове каријере.

image