Магазин

"Бирајте особу која сликовито размишља": Путин дао савет младом научнику како да одабере праву жену

Руски председник Владимир Путин посаветовао је младом научнику да се у одабиру жене води њеним начином размишљања, које би требало да буде сликовито, а не стереотипима.
"Бирајте особу која сликовито размишља": Путин дао савет младом научнику како да одабере праву жену© Риа Новости / Илья Питалев

Да радни састанак са руским председником Владимиром Путином може бити забаван и испраћен необичним ситуацијама и саветима из живота говори и последњи његов сусрет са младим научницима Руског федералног нуклеарног центра.

Наиме, председник Русије се у петак, 08. септембра, састао са апсолвентима физике, са којима је дискутовао о новим проналасцима, као и њиховим идејама за развој науке, а један од његових саговорника био је и Максим Вљаков, који је председнику говорио о честици неутрино. Путин му је пожелео много среће у даљим истраживањима, на шта је научник додао: "И у потрази за женом".

Путин: "Не зна се шта је важније, али бирајте особу која сликовито размишља"

Руски председник је на његов коментар узвратио мудрошћу, истакавши да је и једно и друго једнако важно:

"Не зна се шта је важније. Шта ако налетите на неку која није толико заинтересована за науку. Шта ћете онда радити? Заборавити на неутрино?"

Тада је научник рекао да је пронашао "формулу" за идеалну супругу - она би требало да буде архитекта, и тада ће, као жена са смислом за уметност, видети лепоту универзума. По његовим речима, на исти начин и математичари и физичари виде ту лепоту.

"Бирајте особу која сликовито размишља, то може бити особа различитих професија", рекао је Путин.

На овај начин, предедник је сугерисао научнику да себе не ограничава стереотипима, већ да се у потрази за сродном душом фокусира на слична интересовања. Након што је младић рекао да ће ову његову мисао записати, Путин је са осмехом узвратио: "Не, не, то би требало да буде ваш избор."

image