Магазин

Шон Пен желео да своје Оскаре претопи у метке како би Украјина могла да их искористи против Руса

Двоструки Оскаровац сматра да статуе ове престижне награде треба да имају другачију намену. Наиме, амерички глумац Шон Пен је поклонио једну од својих статуета Оскара украјинском председнику Владимиру Зеленском током посете Кијеву 2022. године са идејом да се статуа "претопи у метке" и искористи против Руса.
Шон Пен желео да своје Оскаре претопи у метке како би Украјина могла да их искористи против РусаGetty © Sebastian Reuter / Stringer

Шон Пен је открио да је након одлуке Америчке академије за филм да не дозволи Владимиру Зеленском да говори на церемонији доделе Оскара 2022. године, одлучио да украјинском председнику поклони статуу Оскара.

"Помислио сам, па, дођавола с тим. Даћу их Украјини. Оне се могу истопити у метке којима се може пуцати на Русе". 

Истакао је и да продуцент преноса церемоније Оскара није сматрао да је Зеленски "довољно безбрижан" да се обрати у сали, пренео је "Варајети"

Пен је открио је да се зближио са Зеленским док је снимао свој документарни филм "Суперпауер", а од почетка сукоба у Украјини, долазио је неколико пута у Кијев.

Репутација ватреног темперамента

Пен је освојио два Оскара, оба у категорији најбољег глумца, 2003. за "Мистичну реку" и 2008. за филм "Милк".

Поред завидне каријере, Шон Пен је познат по тешкој нарави и агресивном понашању. Наиме, када су 1985. године фотографи покушали да сликају њега и Мадону у Нешвилу, сусрет је завршен инцидентом после којег је био осуђен на две године затвора. Такође, од самог почетка, његов брак са Мадоном су пратили многи скандали и Пенови константни обрачуни са новинарима. Развод је уследио 1989. године након неколико прича објављених у таблоидима како Пен физички малтретира Мадону.

Такође, био је осуђен и на условну казну након оптужбе због напада на писца Дејвида Волинског у једном ноћном клубу у Лос Анђелесу. Иако је тада био под строгим условима да не прекрши условну казну, тешка нарав је избила док је снимао филм "Боје", а његова репутација је додатно нарушена. Физички је напао и пљувао је статисту Џефирја Клејна, који је фотографисао њега и Роберта Дувала. Суд је утврдио да је Пен пљунуо и опсовао Клајна, који је узвратио пљувањем, што га је навело да више пута удари статисту песницом. Клајн је остао повређен и у модрицама због инцидента, а Пен је осуђен на 60 дана затвора због овог напада и неопрезне вожње, иако је одлежао само 33 дана, наводи Дејли мејл.

image