"Колико често мислиш на Римско царство?": Необичан ТикТок тренд открио о чему размишљају мушкарци

Дивљење старим Римљанима очигледно је итекако популарно међу данашњим мушкарцима, а до овог несвакидашњег открића смо дошли захваљујући ТикТоку. Шта је то због чега наше јаче половине размишљају о Римском царству и по неколико пута месечно?

Необичан ТикТок тренд у коме девојке питају своје партнере колико често размишљају о Римском царству дословно је "запалио" ову друштвену мрежу, а хаштаг #romanempire је за само неколико дана сакупио преко милијарду прегледа!

Мушкарци о Римском царству размишљају једном недељно?

Све је почело тако што је Келси Луис Винсент сасвим случајно на Инстаграму прочитала како "жене немају појма колико често мушкарци у животу размишљају о Римском царству", па је, желећи да провери истинитост ове претпоставке свог супруга упитала: "Колико често размишљаш о Римском царству?", да би он без секунде оклевања одговорио "Сваки дан".

Њен твит је муњевитом брзином постао виралан и сакупио преко 8,2 милиона прегледа, 26,5 хиљаде лајкова и чак 1800 коментара, у којима су и друге девојке "тестирале" ово на својим партнерима. "Мој супруг је рекао 'константно'. Значи зато не може да се сети да се џемпер не суши у машини, јер су му мисли преокупиране Римским царством", написала је једна од корисница Твитера.

Римско царство је, готово преко ноћи, постало синоним за нешто о чему се размишља стално, па су и домаћи "твитераши" веома брзо прихватили тренд и повели дискусију о томе шта је за њих Римско царство: некима су то сцене из појединих серија, другима давно завршена пријатељства, а трећима - пар ципела из омиљене радње.

На овнову прегледаних видео снимака, може се закључити да, мање или више, мушкарци о Римском царству размишљају најмање једном недељно, док поједини и по неколико пута дневно! Да ли је оваква ситуација и код нас - још увек нисмо сигурни, мада ако је судити по твитовима - српским мушкарцима ова тема није претерано занимљива. Штавише, изненађени су и самим питањем.

Достигнућа Римљана и страст према освајању

Подсећања ради, Римска империја основана је 27. године пре нове ере, а обухватала је територију око Средоземног мора у Европи, северној Африци и западној Азији, укупне површине 5 милиона квадратних километара. О њој смо учили на часовима историје у основној школи, а неки од нас и на факултетима, међутим, како то да мушкарци и дан данас размишљају о овом историјском раздобљу и свим открићима и подухватима старих Римљана?

У виралним видео снимцима, мушкарци објашњавају шта је то што их толико везује за Римско царство, као и у ком контексту размишљају о њему. Иако се одговори разликују, неки од њих су заједнички готово свим мушкарцима: Римска империја била је синоним за добро управљање, технолошка достигнућа и архитектуру, право, али и освајање.

"У мушкој је природи освајање, одувек и било и увек ће бити, авантуристи смо, а ако немамо шта да освајамо, онда размишљамо о томе", навео је један од корисника у свом видеу на ТикТоку.

Сетимо се само Колосеума, импозантне грађевине која је данас једна од највећих туристичких атракција света: у њему не само да су се одржавале битке гладијатора, већ и борбе бродова, такозване наумахије. Да, Римљани су аквадуктима пунили Колосеум водом и огранизовали спектакуларне манифестације са преко 3000 учесника и неколико десетина бродова!

Алкантара мост на територији данашње Шпаније је само још један пример моћи Римског царства: саграђен још у време цара Трајана, овај мост не само да је и данас у употреби, већ је и сам Трајан знао да квалитет градње никада неће бити надмашен, због чега је на мосту уклесао: "Саградио сам мост који ће трајати вечно".