Магазин

Американац погинуо када је слетео с урушеног моста, породица тужи Гугл Мапс

Породица Американца који се утопио након што је слетео с урушеног моста, оптужује Гугл за његову смрт, јер кoмпанијa није ажурирала мапе.
Американац погинуо када је слетео с урушеног моста, породица тужи Гугл Мапс© freepik

Породица Филипа Паксона тужи компанију Гугл због његове смрти, тврдећи да Гугл због немара није навео да се мост урушио девет година раније.

Паксон је погинуо у септембру 2022. године након што је покушао да вози како га је навео Гугл мапс преко небезбедног моста у Хикорију у Северној Каролини. Случај је предат суду у округу Вејк.

Несрећан човек се враћао са ћеркине забаве и био је у непознатом делу граду у тренутку смрти, наведено је у оптужби. Адвокати породице Паксонс наводе да је неколико људи покушало да пријави небезбедан мост Гуглу и "предложе измену" али Гугл никада није одговорио на предлог, тврде адвокати.

"Наше девојчице питају како и зашто им је тата умро, а ја немам речи које оне могу да разумеју. Још увек не могу ни ја да разумем како су одговорни за Џи-Пи-Ес успуства могла да поступе са тако мало поштовања према људском животу", рекла је Филипова супруга Алиша за Асошијетед прес.

У тужби се спомињу и три локалне фирме које су биле дужне да одржавају мост.

Портпарол Гугла рекао је да компанија разматра оптужбе: "Дубоко саосећамо с породицом Паксон. Наш циљ је да пружимо тачне информације о рутама у картама и разматрамо ову тужбу", речено је из Гугла.

image