Магазин

Медвед упао на пикник, појео сву храну - излетници остали паралисани од страха (ВИДЕО)

Црни медвед је дошао код породице која је села да руча у мексичком еколошком парку Чипинке - попео се на сто и појео њихову храну. Посетиоци овог парка су били скамењени призором.
Медвед упао на пикник, појео сву храну - излетници остали паралисани од страха (ВИДЕО)© Zdeněk Macháček/unsplash

Силвија Масијас је заједно са породицом отпутовала на периферију града Монтереја, у парк Чипике, да прослави 15. рођендан свог сина Сантјага, који има Даунов синдром. Ни слутила није да ће гост на забави бити гладни медвед.

Наиме, након што су сели да једу, медвед се појавио, попео се на сто и почео да се гости - јео је помфрит, енчиладе, такосе, салсу. На видео снимку који је снимила Силвијина пријатељица Анђела Чапа, види се како Силвија мирно седи, неколико центиметара од медведових уста, држи Сантјага и руком му заклања очи. Масијас је спустила поглед да би избегла све што би медвед могао сматрати изазовом.

"Најгоре би било да се Сантјаго уплашио, јер се он иначе плаши животиња", рекла је Силвија за Асошијетед прес. 

"Зато сам му покрила очи, јер нисам желела да га види и да почне да вришти или бежи. Плашила сам се да ће медвед реаговати ако се Сантјаго уплаши или врисне".

Истакла је да су она и њена другарица Чапа размишљале о могућности сусрета са медведом, јер ове животиње нису непознате у парку, иако медведи обично излазе у зору или сумрак, а не у подне.

"Играћемо игру у којој ћемо покривати Сантјагове очи и понашаћемо се као статуе", присетила се шта је рекла свом сину.

И управо су то урадили када се догодила ситуација. Сантјаго је остао непомичан, иако је "медвед био веома близу". Дечак је такође рекао да се "много уплашио", пренео је Гардијан.

Чапа, која је снимила сцену, рекла је да исправнo понашање у оваквим ситуацијама подразумевa да се никад не бежи.

@luna113445

A hungry bear appeared at the picnic.

♬ original sound - Luna🌜

Она је приметила тањир са храном који медвдед није појео и померила га је далеко, након што га је показала животињи. Као што се и очекивало, животиња је пратила храну, а Чапа је стала испред медведа, штитећи Масијаса и њеног сина, дозвољавајући им да се тихо и полако повуку.

На крају је медвед отишао.

Мама дечака је рекла да себе не сматра херојем. "Само мислим да сам мајка која је заштитила своје дете".

image