Магазин

Мачка оборила Гинисов рекорд за најгласније предење

Четрнаестогодишња мачка по имену Бела ових дана је постала светска сензација, када је њено предење јачине невероватних 54,6 децибела оборило Гинисов рекорд. Поносна власница истакла је да је крзнена љубимица одувек привлачила пажњу свих пријатеља и чланова породице, а да је њено предење често гласније чак и од укљученог телевизора.
Мачка оборила Гинисов рекорд за најгласније предење© Canva / Denis Valakhanovich

Да су године само број, чак и у животињском свету, доказала је и маца Бела стара 14 година, која је у дубокој старости оборила Гинисов рекорд за најгласније предење на свету. Поносни власници, међутим, нису претерано изненађени наградом, будући да су и сами одувек говорили како је њихова љубимица најгласнија мачка на свету.

"Када гледамо увече телевизију, Бела је гласнија од звука који долази са звучника", навела је Никол Спинк.

Гинисов жири измерио јачину од 54,6 децибела

На идеју да своју крзнену љубимицу пријаве за такмичење, влансица Никол и њена ћерка дошле су се када су прочитале о претходним мачкама-рекордеркама, будући да је истраживање занимљивих рекорда традиција која се у породици поштује веома дуго.

"Увек сам добијала за Божић књигу Гинисових рекорда, а ту традицију сада негујем и са својом децом", објаснила је Никол.

Убрзо је уследило и прво кућно мерење мобилним телефоном, са чијим снимком је и поднета аплицикација за престижну награду. Затим је на ред дошло чекање, а на крају и лепе вести - жири је спреман да тестира Белу ради утврђивања јачине којом она преде. Никол је тада осетила трему већу него икада, а знајући карактер своје Беле, није било искључено да ће се она заинатити и разочарати жири предењем знатно тишим него иначе.

"Бела је тврдоглава, стара дама, која ради шта хоће и када она то хоће", рекла је власница.

Ипак, како се испоставило, разлога за бригу није било, будући да је по доласку жирија Бела била врло лепо расположена за тестирање. Тонски инжењер је рекордно гласно предење снимио са удаљености од једног метра, а резултат од 54,6 децибела је ушао у историју. Тако је крзнена дама Бела постала Гинисов рекордер у категорији најгласнијег предења међу мачкама. Награда ће у дому породице Спинк добити посебно место, баш као што је и сама рекордерка у срцима њених чланова.

image