Магазин

Звезда серије "Пријатељи", Метју Пери, преминуо у свом дому у Лос Анђелесу

Чувени глумац Метју Пери, кога цео свет зна по улози Чендлера Бинга у култној серији "Пријатељи", преминуо је у свом дому у Лос Анђелесу. Како преносе светски медији, глумац jе пронађен на свом имању у ђакузију, а како преноси тужилаштво, нису пронађени опијати, као ни трагови насиља.
Звезда серије "Пријатељи", Метју Пери, преминуо у свом дому у Лос Анђелесу© Matt Sayles/AP

Љубитељи култне серије из деведесетих, као и сви обожаваоци лика и дела Метјуа Перија, од како је саопштена тужна вест, не престају да деле своје омиљене тренутке из "Пријатеља". Фанови и колеге се масовно опраштају од Чендлера путем својих налога на друштвеним мрежама.

"Метју је био невероватно датовит глумац и неизбрисив део породице Ворнер Брос", саопштио је студио који стоји иза серије "Пријатељи".

10 сезона у "Пријатељима"

Када је добио улогу у "Пријатељима" Метју Пери је, као 24-годишњак иза себе имао тек неколико улога, ни приближно значајних као што је улога Чендлера. Брзоплет, несигуран и помало неуротичан, Чендлер је освојио срце публике већ у првих неколико епизода. Гледаоци су имали прилику да га гледају у 10 сезона "Пријатеља", а заједно са Џенифер Лопез, Кортни Кокс, Метом ЛеБланом, Лизом Кадроу и Дејвидом Швимером је успео да постигне историјски успех.

"Очајнички сам желео да будем славан", рекао је Метју у једном од интервјуа.

Серија је била један од највећих телевизијских хитова свих времена, а изненађујућу популарност је стекла межу млађом публиком у последњих неколико година, када је приказивана и на стриминг млатформама. Финалну епизоду пријатеља пратило је чак 52 милиона гледалаца, што ју је  учинило најгледанијом ТВ епизодом почетка 21. века.

Мемоари о борби са зависношћу

Иза раздраганог Чендлеровог осмеха, крио се Метју Пери и његова мучна борба са зависношћу, што је глумац и описао у својим мемоарима објављеним 2022. године.

Драстичне физичке промене током сезона емитовања "Пријатеља", годинама су бринуле многе фанове, па се спекулисало колико је болест узела маха. 

Медији су га пратили у корак, небројено текстова долазило је са свих страна о његовом стању, а неки су чак тврдили и да глумац не може да се сети реченица које треба да изговори на снимању.

"Људи су много причали о мени у прошлости. Мислим да је време да сада чују све од мене. Падови су били велики, успеси још већи. Али, доживео сам да испричам причу, мада је некада деловало да нећу...", изјавио је Метју Пери за магазин "Пипл", поводом изласка књиге у којој је описао како се изборио да буде, како је навео, "релативно здрав".

Од самог почетка снимања имао је проблеме са зависношћу, прво са алкохолом, а онда и са наркотицима. Веровао је да ће му слава помоћи, али је било управо обратно. "Нисам знао како да престанем, јер је болест зависности толико јака и напредује временом". Он се захвалио својим колегама из серијала, који су му били подршка и током свих 10 година, били стрпљиви са њим.

image