Љубав на уста улази: Рецепт за пилетину "Ожени ме" је заиста делотворан, тврде девојке
Пре неколико година рецепт кувара Линдзи Фанстон за пилетину на тоскански начин је преко ноћи обишао свет и привукао милионе прегледа. Пробавши припремљено јело, дегустатор је остао без речи, а једино што је успео изустити било је "Оженио бих се с тобом због ове пилетине!" Тако је јело добило свој назив "Ожени ме", а седам година касније овај рецепт и даље важи за једну од најкраћих пречица до олтара.
@gimme.delicious Marry Me Chicken is one of the best ways to cook chicken breasts! Tender and juicy chicken breasts cooked in a creamy sun-dried tomato sauce – the perfect combination for an easy weeknight dinner. #recipes#marrymechicken#cooking#food#dinner#lowcarb#tuscanchicken#healthydinner#dinnerideas#chickenbreast♬ Thing of Beauty - Danger Twins
Оригинални рецепт је случајно постао пречица до олтара
Оригинални рецепт међутим није осмислила Линдзи Фанстон, већ извесна Ким Бонел, која је 80-их година прошлог века била једна од уредница у популарном магазину Гламур. У то време је идеју за припрему пилетине на овај начин она давала тек неколицини асистената и колега који су се забављали са својим партнерима, да би касније, 2004. године, рецепт био објављен и у часопису.
"Девојке које су се забављале су желеле да своје момке позову на вечеру, и тада сам почела да делим рецепт који проверено води ка олтару. Људи су почели да верују у то", рекла је Бонел.
Убрзо након што је рецепт објављен, редакцију магазина Гламур су затрпала писма читатељки које су све до једне потврдиле да је ова пилетина и заиста пречица до олтара. Рецепт је постао толико популаран, да се појављивао чак и на Гуглу приликом претраге реченице "Како натерати момка да те запроси", а чак се и данас, негде на просторима интернета, могу пронаћи примери срећних заједница које су настале захваљујући овој пилетини. Штавише, "Ожени ме" пилетина је и један од 10 најтраженијих рецепата на Гуглу у 2023. години!
"Ожени ме" пилетина је постала хит на ТикТоку
Иако је рецепт познат интернет корисницима већ пуних седам година, чини се да је "Ожени ме" пилетина сада популарнија него икада, а све захваљујући ТикТоку, на коме се одједном он масовно дели. Као и сваки други, и овај је на друштвеној мрежи доживео минималне трансформације, али је суштина, као и учинак, рекло би се, остала иста. Припрема овог оброка је и више него једноставна и захтева само пола сата и једну шерпу или тигањ, а ако је веровати корисницима ТикТока који су га већ испробали, укус је непоновљив.