Љубав на уста улази: Рецепт за пилетину "Ожени ме" је заиста делотворан, тврде девојке

Најбржи пут до нечијег срца је преко стомака, или бар тако каже народна пословица. Али како то да је баш парче пилетине у умаку од белог лука, оригана сушеног парадајза најбржа пречица до олтара?

Пре неколико година рецепт кувара Линдзи Фанстон за пилетину на тоскански начин је преко ноћи обишао свет и привукао милионе прегледа. Пробавши припремљено јело, дегустатор је остао без речи, а једино што је успео изустити било је "Оженио бих се с тобом због ове пилетине!" Тако је јело добило свој назив "Ожени ме", а седам година касније овај рецепт и даље важи за једну од најкраћих пречица до олтара.

Оригинални рецепт је случајно постао пречица до олтара

Оригинални рецепт међутим није осмислила Линдзи Фанстон, већ извесна Ким Бонел, која је 80-их година прошлог века била једна од уредница у популарном магазину Гламур. У то време је идеју за припрему пилетине на овај начин она давала тек неколицини асистената и колега који су се забављали са својим партнерима, да би касније, 2004. године, рецепт био објављен и у часопису.

"Девојке које су се забављале су желеле да своје момке позову на вечеру, и тада сам почела да делим рецепт који проверено води ка олтару. Људи су почели да верују у то", рекла је Бонел.

Убрзо након што је рецепт објављен, редакцију магазина Гламур су затрпала писма читатељки које су све до једне потврдиле да је ова пилетина и заиста пречица до олтара. Рецепт је постао толико популаран, да се појављивао чак и на Гуглу приликом претраге реченице "Како натерати момка да те запроси", а чак се и данас, негде на просторима интернета, могу пронаћи примери срећних заједница које су настале захваљујући овој пилетини. Штавише, "Ожени ме" пилетина је и један од 10 најтраженијих рецепата на Гуглу у 2023. години!

"Ожени ме" пилетина је постала хит на ТикТоку

Иако је рецепт познат интернет корисницима већ пуних седам година, чини се да је "Ожени ме" пилетина сада популарнија него икада, а све захваљујући ТикТоку, на коме се одједном он масовно дели. Као и сваки други, и овај је на друштвеној мрежи доживео минималне трансформације, али је суштина, као и учинак, рекло би се, остала иста. Припрема овог оброка је и више него једноставна и захтева само пола сата и једну шерпу или тигањ, а ако је веровати корисницима ТикТока који су га већ испробали, укус је непоновљив.