Магазин

Гости хотела највише краду пешкире, сапуне, даљинске, па и телевизоре

Крађа сапуна и оловака из хотела делује безазлено за бројне госте, међутим, неки од њих се одваже да украду чак и телевизоре, клавире, душеке или чак плишане играчке из хотелских соба.
Гости хотела највише краду пешкире, сапуне, даљинске, па и телевизоре© freepik/freepik

Немачки портал "Велнес хевн" разговарао је са 1.376 хотелска менаџера на тему - који предмети се највише краду, а уочљива је разлика када је реч о украденим стварима из хотела са четири и пет звездица.

Главни резултат студије из октобра показао је да се највише краду пешкири и баде-мантили, а након тога следе офингери, оловке и козметика. Када је реч о националости гостију, не краду сви исте предмете.

Преференце у крађи према националности

Испоставило се да немачки и британски гости хотела, осим што краду пешкире и баде-мантиле, углавном краду козметику и предмете за тоалет.

Аустријанци су више оријентисани на крађу тањира и кафе апарата, док су за Американце "приоритет" јастуци и батерије.

Италијани воле да понесу чашу за вино као хотелски сувенир, док је код Швајцараца фен изузетно "тражен".

Французи су другачији, па краду телевизијске сетове или даљинске управљаче, додаје се.

Уочљиво је и да се таблети шест пута више краду у хотелима са пет звездица.
Уметничка дела су "популарна" међу лоповима у луксузним хотелима, где се украде 4,3 пута више него у хотелима са четири звездице.

Телевизијски сетови и душеци се много више краду у хотелима са пет звездица.
Десетак одсто менаџера хотела са пет звездица се жали на крађу душека, док је у хотелима са четири звездице то случај "само" 2,2 одсто.

Гости хотела са четири звездице се више задовољавају простијим стварима - пешкирима, офингерима, батеријама и даљинским управљачима.
Један италијански хотелијер је испричао да је једног дана, док је пролазио кроз хол, приметио да у њему недостаје нешто велико.
"Убрзо сам сазнао да су тројица непознатих мушкараца у комбинезонима украла велики клавир који никада није враћен", рекао је он.

Сапуни и оловке су једно. Пешкири су већ граница. Међутим јоргани, душеци, апарати за кафу? Остаје и питање како се све ово изнесе из луксузних хотела?

image