Магазин

Велики годишњи хороскоп за 2024. годину - Година великих промена и буђење животне енергије

Каква ће бити наредна година? Подржавајућа за здравље и снагу, тражиће много више кретања него ове до сада. Деца и млади ће показати скок у самосталности. Мисли ће нам радити сто на сат јер је врло проточна у сваком смислу па и у менталном. Трговински путеви, размена информација, токови новца, прагматични послови који нас дубоко повезују са реалним околностима и окружењем су њена добра страна. Од оних мање добрих јесте што ће бити још више криминалних радњи, крађа, сајбер напада и инцидената.
Велики годишњи хороскоп за 2024. годину - Година великих промена и буђење животне енергије© freepik/Galina Nelyubova

Шта је то по чему се 2024. разликује од неколико претходних година?

Већ дуго годинам, на астролошком небу су доминантне планете у земљаним знацима, и то је оно што се полако мења. За почетак Плутон већ у јануару прелази у ваздушну Водолију и тиме велики део бремена, терета, свега што нас је спутавало скида. Нормално, неће то баш у пракси бити пријатно као што звучи. Рецимо, неко ће једва дочекати и што би у жаргону рекли 'као пуштен с ланца' полетети да све око себе сруши и прави себи нов живот. Отуда ће 2024. бити година у којој ће бити пуно раскида, развода, отказа, наглих селидби, редирекција. И то без јасног плана, иако је препорука да чак и да смо чврсто решили да нешто мењамо дамо мало себи времена. Добро је у самом почетку мало стати да се акција не претвори у хировито пражњење нагомилане тежине попут провале оловних облака који на кратко доносе олакшање. Јер Плутон често активира живот парадоксом. Као када након што сте дали отказ сазнате да је нека страна фирма управо две недеље након вашег одласка уложила огромне суме у ту исту фирму, или да им се променило руководство због ког сте највише отишли. Или да је онај партнер кога сте оставили захваљујући вашој хировитој одлуци и напрасно добијеној слободи заправо јако брзо срео особу свог живота и нашао своју срећу у љубави.

Да ли су нагле одлуке које доносимо док је Плутон у Водолији ту да би нама било боље или другима? Колико смо свесни да нас тада енергија води а не разум? Као да и нисмо пуно размишљали. Најчешће никада ни не сазнамо како су и на које све добре и лоше начине наше напрасне одлуке утицале на животе других, које углавном не познајемо. Ко је дошао на наше место на послу, у некој бившој вези, у стан из ког смо се иселили, па чак и баналне ситуације које лично видим кроз свој посао врло често. Солидарност Водолијска је увек на делу само је најчешће незабележена јер ни не знамо да смо некоме помогли тако што смо од нечега одустали, нешто напустили, негде закаснили - да би неко други улетео уместо нас. И на тај исти начин и ми долазимо до многих ствари. А од 2024. у природне науке на челу са физиком и њеним законима ће морати много више да се верује и да се зна. Квантни научници већ две године за редом добијају Нобелову награду и сви су изгледи да ће се у наредној деценији доћи до важних открића који могу прилично да промене наше досадашње увиде и уџбенике. До тада, задовољићемо се технолошким напретком који ће се у 2024. највише вртети око вештачке интелигенције. Мапирање снова, читачи мисли и слични пројекти постаће опсесија онима који су у том пољу. Након 3D штампача стигли смо до улагања у квантне компјутере који би имали потенцијал да оптимизује инвестиционе стратегије или открију нове производе у невиђеним временским оквирима. Штагод.

Са очувања природе, шума, животиња више ћемо се фокусирати на ваздух и његов (не)квалитет. Емисије штетних гасова и тема како да се очува зеленило и унапреди за бољу будућност биће углавном у пројектима за које ће се одвајати доста новца и донација. Баш као и за исту тему али у погледу саобраћаја, нових закона и много виших такси и пореза, захтевнијих услова него што је било до сада.

Како ће у првих шест месеци наредне године и Јупитер здружен са Ураном у Бику подгревати атмосферу за оптимистичне промене не долазе лако али долазе нагло, све ће нас мало по мало напуштати страхови накупљени у претходних петнаест година јер по природи смо бића која се прилагођавају и окренућемо се храбријим опцијама у којима једно је сигурно - више нема места за чекање. И како се једна нова енергија буде формирала, осећала међу људима, тако ће се полако омасовити и временом (са годинама) постати ново стање. Плутон је увек масован и говори о ономе што ће бити присутно свуда, само ради у кружницама па се лагано шири као вибрација.

Конкретно у 2024. на глобалном плану то ће бити време побуна и протеста, рушења, јер сам контакт Јупитера и Урана је аверзија на бескорисност знања и било каквог мишљења ако није у стању да нешто реши. То је оптимизам у рушењу и промени и бесмисленост лажне сигурности. А тајна Водолије коју најчешће називамо 'срећом' и коју ћемо често помињати (слушати приче о томе како је неко имао среће и слично), скрива се у гену који баш сви до једног носимо и који као да се буди из залеђеног сна. Ген оног претка (најчешће их је у ствари много више) који су ризиковали у ратовима и другим опасним ситуацијама да би некоме помогли или некоме живот спасили. Ризик је валута која се генетски сабирала и временом претварала у срећу која нас снађе сто година касније а да се ни у каквој опасности нисмо ни нашли. Е сада је та енергија са свог прапочетка стигла до будућности у којој је и даље човек носилац промена и треба му помоћи. Треба му среће више него икада. Но, када будемо схватили колико овај закон ради упркос временском оквиру забринућемо се за будућност наше деце која за претке имају нас и нашу себичност и фокусираност само на оно што је нама лично потребно.

Често нам се чини да срећа тече кад је енергетско коло добро, нема искакања и куршулса, али то је заправо варка и то што нам тада делује као срећа само је склад, вечна идила Венере, безбрижност и хармонија. А срећа тражи много већи улог. Она баш тражи да се губило, кидало, рушило, падало и летело, из неизвесности у неизвесност ишло. И баш зато више је искуствено могу опипати они који живе активно, понекад опасно или на ивици. На пример, ватрогасац чешће него други може да каже 'како смо имали среће'... Исто и хирург на ургентном, или ако одмах реагујете па заустављате возило излетајући на сред пута као да се не бојите више ничега јер је вашем мужу позлило док је био за воланом, па тај кога сте зауставили онда се и деси да је баш неки спортски ауто који ће успети да вас на време превезе до прве болнице. Дакле срећа тражи огроман ризик, тражи жртву за друге и онда нам дође... Но, не онако како смо очекивали, као џек пот или грин кард који падне с неба било коме. Најмање као склад и угодност, хармонија. Оно што ће да нас усрећи, преокрене живот на боље, и најбитније врати нам смисао, тражи врло потентну акцију која укључује ризик и исправност.

Даље у 2024, конфликти са собом и са светом су неминовни. Они нису више тема око које ћемо се упозоравати "Пази да не уђеш у конфликт", већ ће вољно људи улазити у конфликте да би вратили смисао постављањем граница које чувају достојанство слободе. Размере тога ће се мерити карактером, духом сваке индивидуе посебно, па ћемо се нагледати свега. Свет постаје ријалити јер суздржавање од ког нам је готово постало мука док је Плутон био у Јарцу (а које се огледало у минимуму страсти, секса, храбрости, и максимуму трпљења и истрајавања без конкретне акције), сада се нагло ослобађа његовим уласком у Водолију. Увек је оно што долази - ново, па отуда и неприхватљивије од онога на шта смо већ били навикли. Али промена је ту иза ћошка. Добра ствар је што ће се пријатељи поново окупити. Било стари или нови који су се сада препознали. Где одједном више нико није сам. Има са ким да дели своје мисли, да прича, да се види. Активни социјални живот ће бити неминовност и главни носилац енергије наредне деценије почев од 2024.

Светске универзалне теме које се више не баве бескућницима или гладнима у Африци примарно као некада да остатку света на тај начин чувају привилеговани статус док смо далеко и од једних и од других, смениће вештачка интелигенција и дигитални универзуми као и свемир са својим непознаницама. Зато је наша вера у Бога или Нешто, жестоко уздрмана, а осећај дезорјентисаности и конфузије биће универзалан. Неће се тицати више само земаља Tрећег света и слично. Најчешће се у том смислу помињати сајбер напади, обавештајне службе, тајне групе и организације покрета отпора и слично, које могу имати и фанатичне циљеве као и у прошлости што их је било. Отуда су могући атентати и диверзије свуда у свету. Контрашке диверзије које су у 21. веку узнапредовале захваљујући технологији. Хакерске крађе новца такође ће бити чешће него до сада. Немири ће учестати на спортским догађајима, не само међу навијачима као до сада већ су могуће и веће штете и инциденти због лоших инсталација, конструкција и сл.

Ко вуче енергију и коме се отварају путеви и добри ветрови не знамо док се промена не деси. Зато је права промена она која долази из мира а не беса, љутње, страсти, хира, нестрпљења. Она која долази са прихватањем свега што са њом иде, као први сат након невремена. У глави свеже, мисли чисте, имамо поверења у живот какав год да је без да му намећемо какав хоћемо да буде. Када течемо попут струје којој је свеједно да ли ће да осветли Лас Вегас или неко село са пет кућа.

То место здраве енергије и слободе је изузетно тешко досећи тек тако, и ту долази на ред следећа важна тема не само у 2024., већ од 2024. а то је проточан ум и здрав дух који је способан да понесе терет доношења одговорних одлука које утичу и на друге. Супротно томе је патолошки ум и дух који из чисте себичности и личне малициозне сатисфакције руши туђе у своју корист. Лична одговорност и колективна одговорност се коначно спајају у једно. Схватићемо да су неодвојиви. Јако је важно што пре напустити себична полазишта која брину само о свом добру. То 'добро' сада лако води у изолацију и место страха који временом паралише живот за било какву акцију.

Јупитер који ће бити у Близанцима 2024. помоћи ће нам зато да мало похватамо динамику Плутона крајем маја и у јуну што је одличан период за иновације у послу, увођење промена, мењање имиџа или поптуно професије. Или макар да себи себе дефинишемо, разјаснимо коначно ко смо и са чиме смо заправо задовољни и где припадамо, дефинишемо нови 'мајндсет'.

Иако су Плутонови прелази из једног знака у други увек кризне године, Јупитер у Близанцима ће нас колико толико подржати да нам не буде лоше. Ако је Водолија место перманентне промене, принцип у коме напуштамо старо да бисмо се осамосталили, стекли независност, побунили, уградили у себе достојанство и сазнали шта тачно значи бити Човек (јер ту је место где креирамо своја уверења, идеје, и највише слободе), онда је Плутон као планета трансформације и неминовности крајева да би било нових почетака, обнове и регенерације свакако планета која ће се у тој Водолији осећати као код куће. Нико је ту не кочи као што је био случај док је од 2008. па све до сада био у Јарцу. Јарац не дозвољава промену и отуда су се исте дешавале јако споро, са мучењем, насилно, губитком енергије, снаге, радне воље, либида, животна енергија је била спутана.

Но, и ако нам се лоше ствари десе - рецимо да останемо без посла јер ће у овој години бити доста отказа, биће лакше јер Плутонови утицаји су увек масовни, делимо заједничку судбину са другима, па ово више није неко са другог спрата фирме ко је добио отказ, него цео спрат су угасили и сви се онда адаптирамо на ново и проналазимо опет пут као вода, чак и да је нов посао нешто о чему ни сањали нисмо (што најчешће буде). Тако да и прихватање непријатних ствари нас води у искуства или домишљатост како да пребродимо кризе. Чини нас буквално отпорнијим и снажнијим за живот.

Многе ствари које мислимо да знамо ћемо морати да мењамо, или ће се од ове године радити другачије. За такве ствари је једини пут учење, и отуда је Јупитеров улазак у  Близанце у мају важан јер даје лакоћу усвајања новог знања које може бити практично примењено готово одмах.

Свет неће стати, све врви, тече, ковитла, мења се. Дефинитивно ћемо бити на ногама, међу људима, напољу више него унутра. На путу, у покрету, на телефону, у послу. Посла ће бити - да, звучи парадоксално али тако је са Плутоном! На једној страни укине, на другој отвори. Увек неко губи а неко добија. Рупе у законима ће додуше бити попуњене радом на црно и 'сналажењем' али нико се неће предати лако. Технолошка индустрија и све у вези енергетике, рудника, струје, сада преузима моћ потпуно од грађевинара, архитекти и лекара који су радили пуном паром док је Плутон био у Јарцу. Биће места и за све који у консалтингу предвиђају стање у будућности, што би био риск менаџмент.

Тамо где је физика била главни предмет - то све сада доживљава кулминацију. И тамо где је вера у прогрес пресудна као и пророчко мишљење - дакле дијагностика, детекција, предвиђање резултата, аналитика на основу потенцијала попут алгоритмова који већ постоје у маркетингу па претпостављају шта бисмо желели да купимо. У наредној деценији ћемо направити нову везу између 'Човека и Бога' па су и путовања у свемир све чешћа. Највећу трансформацију ће доживети ваздушни саобраћај, и све везано за свемир постаје основна тема. Ово је и експедиција НАСА планирана за 2024. - Пут око Месеца са људском посадом.

Јупитер ће још подржати трговину и правнике, закони ће се писати, мењати у свим ресорима а посебно они који се тичу путева и саобраћаја. Јупитер у Близанцима је изградња најширег моста или пута, то су огромне улице било по дужини или ширини, такође и најскупље. Управо саобраћај и све везано за путовања и путеве ће значајно скочити са ценама као што су пре коју годину некретнине. Трговина која се и сада одвија неометано па су се многи снашли у дроп шипингу, продаји свега што увозе из иностранства - све то може бити доста отежано због нових закона.

Лоше је што ће се малолетна делинквенција учесталити и што се темом младих, деце, образовања ни у 2024. нико неће бавити. Тема ће више бити предавачи, наставници, учитељи и професори као и услови у школама, уджбеници и методи рада.

Породица као заједница може претрпети велике ударе у наредној години јер ће Марс од септембра 2024. бити у Раку па све до пролећа 2025. - па је један дуг период породица тема и промене које се дешавају у њеној динамици. Свуда.

Демографија је такође ставка, а ту се нове мапе већ уцртавају од недавних миграција. Породица је сада Нова Породица. Но, код неких то ће буквално бити развод па поновна удаја. Ново дете са другом женом и сл. Али глобално то су бракови са Индусима, Кубанцима, Украјинцима, Русима све више и чешће. Традиционална породица се привремено гаси. Некада и зато јер нема наследнике чему ће сведочити 2024.

У не тако давној прошлости слична јој је била 1996. Рат се завршио, али смо имали прекинута породична стабла које је рат донео, избеглице из ратних подручја и одједном је у кућама било више људи па динамика није више била иста. Тада је исто Сатурн био у Рибама а у Водолију је улазио Уран, као што ће сада Плутон. Уран више прича о ситуацијама када људе нешто гони, тера, када беже. Плутон је када су притиснути али пружају отпор, не бежи нико. Него се суочава да би опстао и на ветрометинама, у овом случају то су ветрометине економије више него рата.

У погледу морала ово је слаба година, када је рационално оправдање довољно јер су такве околности. Опасно је и што ће људе више водити нагони и снага него разум, па ће како рекох бити доста инцидената, погрешних одлука напрасних и слично. Проблем могу имати станодавци исто због Марса у Раку од септембра, али и пре тога већ од маја биће ситуација где подстанари неће да напусте станове.

Добра ствар је солидарност која се враћа на велика врата. Иако се традиционална породица 'гаси', нове заједнице се стварају како би помогли једни другима. Удруживање је исто кључна реч следеће године. И лично а и глобално. БРИКС (економски савез Бразила, Русије, Индије, Кине и Јужноафричке Републике) већ 1. јануара отвара врата за нове чланове међу којима су и Саудијска Арабија, Иран и Емирати. Ширење тих глобалних заједница диктираће промене на економском и медијском фронту.

Оно што још знамо унапред је да ће се у 2024. у многим земљама одржати председнички избори што потенцијално указује на могућност великих глобалних промена у гео политици. Међу њима су и важни међународни фактори: Русија, Украјина, Америка, па онда даље Хрватска, Финска, Енглеска (парламент) Европска Унија (парламентарни избори). У годинама попут 2024. власт каква год да је, и где год да је - тежи још већој моћи и пружа већи отпор ветровима промена. Но, дешаваће се да неко сам одступи, оде, повуче се, да оставку на место председника, премијера, и слично.

Старом систему ће се у 2024. јасно видети леђа.

Живот ће и даље бити скуп са тенденцијом да многима постане неприступачан посебно у другом делу године када Јупитер и Сатурн буду ушли у квадрат који ће трајати све до средине јуна 2025. године.

Учење 'један на један' ће бити најпродуктивније ко буде имао могућност да приушти себи или деци. Квадрат са Сатурном је одузимање лиценци неким приватним факултетима, гашење неких медија или издавача, већих саобраћајница, летова. Или подизање услова које набројани неће моћи да испрате. Исто се тиче интернета, ко може да продаје, где, како... закони и на том пољу ма колико нам деловало хаотично и неуређено са пуно рупа за провлачење, неће бити тако. У Канади неке школе већ имају софтвере који откривају да ли је студент за писање рада или решавање користио ЧетБот. У издавачкој делатности (Јупитер у Близанцима) биће пуно крађа и кршења ауторских права, а кад смо код тога, дела Пикаса, Уроша Предића, Толкина, Дилана Томаса и Рудолфа Штајнера постају јавно добро, јер ће у 2024. проћи законски број година од њихове смрти.

У психофизичком смислу 2024. је година појачане воље, снаге, ревитализације, али и појачане нервозе, кратког фитиља. Најтеже је наравно старијима који се осећају истрошено и немају енергије а ни воље за промену и кретање, али ће зато родитеље у 2024. доста помагати деца. Јупитер у Близанцима су деца која добро привређују и могу да подрже оне који не могу (квадрат са Сатурном).

Теоријске науке су највише у шкрипцу, консалтинг не толико ако је прагматичан, користан. У том смислу ће друштвене науке претрпети промене или макар од 2024. ући у дуготрајнији процес који их мења сходно времену у коме живимо, и то пре свих психологија која ће се све више претварати у неуронауку. Без истраживања мозга (Водолија) и познавања његове физиологије, тајни и неистражених места, психологија ће у скоријој будућности бити непопуларна. Све друштвене науке мораће да пронађу везу са егзактним наукама да би биле популарне и касније.

Како је 2024. година која нема јасне границе већ се лако нађемо и са ове и са оне стране живота, тајни, смрти, добра и зла, препоручујем да се окултно избегава - јер сензитивније природе може усисати, окинути психозе, страхове, фобије. Експерминетисаће се са мислима, мозгом, неуронаука истражује нове начине за лечење, све треба узети са опрезом. Своја права можемо лако у 2024. бранити законом, дакле тужбама и слично, проблем је што нисмо навикли да правни систем ради у нашу корист па лако пропустимо прилику да се уверимо у његову корисну страну. То се лагано мења у 2024.

Емотивно је можда најбоље. Следећа 2024. је једна од оних година када ће се многима дешавати љубавне ствари, интензивне страсти, јаке дубоке емоције. Како се човечанство у 2024. води нагонима и то пре свега нагоном за самоодржањем, сексом и чопором (да не буде сам већ да припада некој заједници било породици са партнером или групи), спремност на зајендиштво и одлука да се више не буде сам, биће окидач па ће бити мање усамљених. Многе љубавне ситуације тражиће инстант реакције, као да је важан тренутак и да ако се ништа не догоди тада - друге шансе неће ни бити брзо.

Ипак, најснажнији од свих нагона, како због Плутона у Водолији тако и због Јупитера у Близанцима биће радозналост као нагон, па ћемо бити рецептивнији и сналажљивији. Логично је и зато јер се са многим стварима које нас чекају у 2024. никада пре нисмо срели, па као деца учимо успут, упијамо, обрађујемо нова искуства како би проширили перцепцију и у свему новом се осећали временом нормално и сигурно.

Савети за сваки знак у 2024. години

Ован и подзнак Ован

Вама ће место кризе бити у пољу пријатељстава. Можда јесте време да видите ко вам јесте а ко није пријатељ, мада је ово и позиција која говори о појављивању нових људи који ће вам остати пријатељи заувек. Који се појављују у јако важном тренутку када сте се већ разочарали у многе али и постали селективни и подигли критеријуме. Све везано за трговину, саобраћај, и успутне послове на проценат и слично, може вам донети пристојну зараду. Стваралаштво може трпети кризе у идејама.

Код вас су појачане динамике у кући/породици од септембра па до пролећа 2025. Или вас укућани силе својим захтевима па често чекате тренутак да из куће изађете. Здравствено поље је оно које тражи највише пажње у том периоду јер ће ваш владар Марс бити у рањивом Раку и склон повредама, интервенцијама или акутним боловима који могу ићи од баналних упала до активирања чира, па не игноришите. Ако припадате неким групама и заједницама можете утицати на њихову трансформацију или ако нисте задовољни напустити их у овој години.

Емотивно је јако важно да не пренагљујете у одлукама и заправо можете бити врло задовољни у 2024. ако сте већ до сада прихватили партнерове и врлине и мане. У супротном, биће пуно свађа јер ни сами као да не знате тачно шта хоћете. Оно што замерате биће оно где сутрадан дајете слободу, па нисте доследни већ више вођени тренутним расположењем.

Затегнут однос Јупитера и Сатурна вама долази у поље комуникације, администрације, трговине, саобраћаја па може доћи до отказивања путева, задуживања, нових услова који вам не иду на руку за неки посао и прекида уговора са клијентима који су били дуго ту.

Бик и подзнак Бик

Иде вам незгодна година јер треба брзо реаговати поготово када се промене на послу и у финансијама могу дешавати нагло и увући вас у нове токове а да нисте ни стигли да о свему добро размислите. Јер ова година је по много чему бржа од вас, и ваш урођени темпо као да не може да је прати сем да јој се повремено препусти. Макар док је Јупитер у вашем знаку (до маја) па ћете ићи на карту поверења и оптимизма. Од јуна па даље држаћете се провера и искуства, али вам неће то пуно значити у погледу поверења. Многим Биковима проблем да нађу адекватне раднике, асистенте за рад, сараднике. Проблем и са клијентима јер одлажу, касне, не плаћају. Са шефовима је најмање проблема, али они сами имају велике проблеме или су решили да све мењају па рецимо селе фирму у другу земљу.

Емотивно су вам наклоњени дани у јануару, крајем марта и у мају. Колико год вам се година повремено учинила нестабилном, на емотивном пољу ствари заправо иду у супротном правцу - ка сигурности и трајању. Многи ће у 2024. ући у брак или заједницу. Неки нагло тек да 2024. остави свој печат, али то не значи да ће бити лоше. Напротив!

Криза коју носи Плутон је везана за статус или професију. Нешто се завршава, а нешто ново почиње. Компромис је неминован да га донекле направите, ако инсистирате да све буде по вашим мерилима можда пропустите прилику која се не нуди често. Нарочито у јуну месецу.

Финансијски сваку кризу ћете решити задуживањем, а ако сте у доброј финансијској ситуацији онда рачунајте да ће на вашу помоћ рачунати неки пријатељи или родбина.

Близанци и подзнак Близанци

Сигурна сам да многи Близанци жељно ишчекују улазак Јупитера у свој знак како би им отворио путеве и лупио пар нових печата или виза у пасоше. Путовања свакако су једна од тема као и размишљање о промени боравишта на неко време - иностранство није искључено. Иако је највећи притисак онај који сами себи стварате, Плутон вам у 2024. даје потпуно право на слободу. Али само ако будете спремни да нешто за ту слободу жртвујете, срушите, од нечега одустанете. Јун је добар месец за велике кораке, па гледајте да нисте тада превише скромни и сведени.

Не пружа се баш често прилика за прелетање са једне ливаде на другу. У емотивним односима ово је време када партнери вама излазе у сусрет, поклањају пажњу или на други начин решавају вас тежине. Тамо где је обрнуто, и где партнер представља терет могући су раскиди. Слободнима ово може бити година нових сусрета и перспективних веза чак и да се не знате дуго. Препознавање на прву доноси Плутон у Водолији, нагло и у тренутку. Само останите отворени и не размишљајте превише, не анализирајте.

Посао не би требало да трпи макар од јуна па до краја године, једино ће бити сигурно кашњења са исплатама, реализацијама, или ћете све што зарадите трошити неконтролисано па сами правити себи финансијске кризе сваког месеца.

Јупитер најављује нова учења која ће вас фино покренути само је важно да не прекинете. Сатурн у квадрату са Јупитером може утицати на то због финансија или губитка оптимизма, али вреди труда да се не бисте кајали касније.

Рак и подзнак Рак

Можда је најбитнија вест за све вас што Плутон излази из вашег поља љубавних односа, брака, партнерстава емотивних и пословних и што ћете и ту поново моћи да продишете. Иако сте се скоро навикли на минимуме, ово поље вам се поново активира у 2024. и до 2025. многи од вас ће поново бити виђени у јавности и ноћним проводима као некада. А често и са партнером.

Неспутаност и немање контроле највише ће се тицати ваших мисли, које нећете моћи некад да обуздате. Предлог је да пишете, нешто радите чиме ћете дневно празнити своје резервоаре помешаних осећања а да не морате да долазите баш толико често у конфликте са другима. У писању или сликању или неком другом креативном раду можете да прелазите границе а да никога не повредите и да вас нико не повреди. Мисли ће вам само долазити као да сте проводник, некада ни сами нећете знати зашто вам је нешто пало на памет. Донекле је ово слика и пророчког мишљења, које у зависности од тога какву енергију носи може и вас да препадне или узбуди ако је позитивно, па донесе неку нову снагу и веру у себе. Трудите се да некако будете на тој траци која је позитивна. Уместо писања, добра компензација могу бити интензивнија дружења са пријатељима доста сличним, који све ваше осцилације прихватају јер вас воле и познају. Ако их нема пуно таквих, можда ћете се придружити неким групама које вас инспиришу и покрећу што такође није лоша идеја, чак и да су онлајн. Само се склањајте од анархиста.

Пут негде далеко. У зависности од повода могу бити далека забачена острва или прескупе често неприступачне локације на којима се можете затећи. Природна медицина као начин одржавања здравља.

Лав и подзнак Лав

Лав је пирамидално постројен, поштује хијерархију баш због тога и сад се дешава нешто потпуно ново. Хијерархија је сравњена, Плутон у Водолији вам зато преко пута изводи све који ће вас конфронтирати. Супротстављати вам се док и сами не научите да се конфронтирате мимо конвенционалних правила у која слепо верујете да ће вас сачувати. У преводу - то што некоме персирате више не значи да та особа неће прећи границу и да колега који је ниже постављен од вас неће смети да вам одбруси. Морате да се снађете, а да рођењем нисте добили алат за то.

Зато учите на примеру, од оних који су вам пријатељи и имају више искуства, дакле морате да верујете сада другима и разумете да је систем у ком се ствари дешавају мање више очекивано порушен.

У супротном стрес и несналажење вас може лако терати на давање отказа, мењање окружења које видите као токсично и слично. Младима саветујем да крену на неке борилачке вештине и науче да се конфронтирају један на један, без тима (система).

Емотивно ћете се пробудити и то је добра ствар у 2024. Но, не треба да мешате пријатељство и љубав, страст и препознавање бића па и ту треба донети праву одлуку, не залетати се како не би потенцијално пријатељство порушили због јаке жеље.

Јесен неминовно доноси време за важне одлуке и акцију и тај период ће трајати све до пролећа 2025. након чега ћете се и ви делимично адаптирати на нове светске динамике.

Девица и подзнак Девица

Плутон у Водолији може да сруши све али не вас. Јер вама је и даље највећи проблем Сатурн у Рибама, и отуда као да ћете преспавати све промене које се буду дешавале у 2024. У полухибернацији, магновењу и вези која то није, браку који то није до краја, али траје са константним одлагањем акције и промене, о Плутоновим кризама и намерама сазнаћете више тек у 2026. Ипак на пољу посла нећете моћи да га игноришете јер ту вам је дошао у лику новог шефа или колеге који тестира ваше границе етике и поштења.

Да ли ћете радити поштено или до које границе ћете бити у стању да кривудате мораћете сами са собом да решите. Посао не мора бити захтеван, али ће ставити на талон истину да ако хоћете да вам буде добро, некоме мора да буде лоше. Па за почетак, посао ћете добити баш тако - неко добија отказ, а ви посао. Од самог старта од вас зависи како ће вам бити на послу. Посао је јако важан за вас и иначе али у наредном периоду он постаје или оно место на које радо одлазите јер вас пуни енергијоим или место са ког једва чекате да побегнете јер вас енергетски празни.

Здравствено припазите током јесени пада вам имунитет, снага и поготово ако имате проблема са притиском, срцем или крвним судовима. Крађе су могуће у том периоду или ће неко искористити вашу лаковерност да би дошао до свог циља.

Вага и подзнак Вага

Вама ћу више дати препоруку, јер са Плутоном у пољу деце, потребно је да сву енергију улијете у поље деце, у преводу да нема свађа, нема хаоса, нема отицања енергије у неке друге више личне правце већ да помогнете деци да изађу на пут. То може са стране другима личити као да сте запоставили себе зарад родитељства, али на дуже стазе доноси добит и деци и вама. У супротном, могуће је константно незадовољство, провоцирање сукоба, свађа и проблема како деци тако и вама. Вагама чија су деца већ одрасла, ово може бити нова младост, прилика да оживите своју младалачку енергију, страсти, вратите се својим пасијама и генерално јако добра фаза која ће вас ревиталисати. Они који немају децу у плану ову енергију могу искористити за стварање дела, досезање личних амбиција и долажење до моћи коју гарантује новац или позиција. Ваге ће свакако бити најамбициозније од свих, али и немилосрдне у случају конфликта и спремне на жестоке борбе и искључиве.

Емотивно можете ипак бити жртва издаја и превара или најчешће, да вас неко искористи за своје скривене планове па не би било лоше да романтични повез мало макнете у страну и ипак ствари сагледавате и из другог угла а не само идеалистички. Жеља да се некоме допаднете је увек већа од жеље да сретнете особу која вам баш одговара. Али та жеља са којом вам неко прилази може и да се глуми, не заборавите. Много је лакше онима у дугим везама јер ће кроз нове кризе само да продубе односе као ратни другови који знају коме могу да верују када је најтеже.

Шкорпион и подзнак Шкорпион

Иако дом, кућа или родитељи и породица код свих буде идиличну слику мира, код вас је природно ово поље у Водолији и од рођења их прате немири. Отуда нагле промене нису за вас исто што и за друге. Чак би најисправније било рећи, само нека је нама наших немира и да сви буду здрави и добро. Отуда Плутон који је ваш владар, показује да ћете се наћи у улози заштитника својих ближњих али када осетите да треба, ту и тамо ћете подићи ветрове да се Универзум не умисли да сте постали опуштени па да треба да интервенише. Слободу ћете наћи у свакодневној изолацији, више него икада вам треба сат времена дневно да се напуните, па ни слободу нећете користити за класичне занимације попут учења, провода и слично. Већ за самоћу која вас чисти и негује.

Та самоћа тражиће своје и у љубавним односима. Ако још увек тежите да се за некога залепите, да се не одвајате, да се никада не пуштате - болни ће бити процеси сепарација које су неминовне. Што више дајете слободе другој страни, више ћете слободе имати и за себе и то је победничка једначина. Такође нема места сиљењу, и то ће вам брзо постати јасно. Све мора сада више него икада бити природно.

Здравствено абдомен тражи потпуне промене режима исхране, живота, одбацивање онога што вам штети, можете почети лоше да реагујете на нешто што сте до јуче волели.

Емотивно 2024. не нуди пуно радости, ипак је Сатурн и даље у вашем пољу љубави, секса и забаве. Он је ту заправо одличан за хобије који могу да нам постану професија, а у љубави лако доноси хлађење и губитак интересовања. Везе на даљину углавном дуже потрају јер дају доста простора за фантазију.

Стрелац и подзнак Стрелац

Неко је рекао "какве су ти мисли такав ти је живот" а од 2024. Стрелчеви ће морати добро да пазе шта мисле јер Плутон, задужен за материјализацију и призивање управо улази у ваше поље интелекта, мишљења, комуникације. Све оно у чему иначе нисте добри. Јер, код вас све је на прву и без кочнице. Како доћи до позитивних вибрација на овом пољу мораће свако за себе да утврди, предлог је најпре позабавити се окружењем и учинити шта је потребно да окружење које вам лако покреће негативне аспирације не буде више ваше окружење.

Ако до побољшања нису довели разговори, отварања, неколико покушаја онда треба отићи. То бар умете, па ћете зато то у 2024. најлакше и бирати - да одете, исто као и пре 15 или 30 година када сте из истих разлога некога или нешто напустили. Да би дошли до мира, до позитивности и вратили себе у центар оптимизма.

У послу се мења начин рада, опет ћете се и ту водити миром, слободом, смањењем стреса више него зарадом. Ваши капитали су углавном нематеријални али вам доносе оптимистичну сатисфакцију да и када нисте оптерећени материјом она вам долази.

Јако ће вам значити обнављање пријатељских контакта или нове особе које постају пријатељи заувек.

Кућа вам је на неки начин и даље бреме, било због кредита, нерешених административних ствари или што морате да бринете о другима. Тако је сада, а са Сатурном који не најављује промену у овом пољу тако и остаје до 2026.

Јарац и подзнак Јарац

Материја се скупља да би се поделила. И то је тема наредних година за Јарчеве. Подела имовине, у партнерским пословима нарочито. Тамо где материје ни нема може само да се деси да је изненада добијете. Промене посла само ако се мења професија код оних који нису задовољни постигнутим а осећају да имају снаге за нове почетке. Код осталих прелажење граница што може бити узлет и пробој на нова тржишта, улаз у нове системе и нова повезивања по питању каријере.

Јупитер вас подржава годину дана од јуна 2024. до лета 2025. у пољу посла, али тражи поштену процену. Рецимо добијете понуду за посао на ком би вам било добро, али је одбијете јер сте себе уверили да заслужујете више. Квадрат Јупитера са вашим владаром Сатурном у другој половини 2024. зато може приказати добре прилике које ћете одбити јер мислите да можете више. Са друге стране тамо где су услови испуњени и где заслужујете боље, а поготово ако сте на ову прилику баш дуго чекали - Јупитер вам отвара нове просторе и контакте које ћете спремно пригрлити. За уметнике ово је ширење студија, бољи услови за рад, подршка донатора и све што је потребно да бисте могли да се поптуно посветите стваралаштву. Но, ако не припадате тим групама, размислите пре него нешто одбијете да ли је голуб на грани бољи од врапца у руци.

У многочему ћете имати подршку пре свега странаца или људи који нису у вашем свакодневном окружењу, као и пријатеља који су са вама од најранијих дана. Март и април доносе дешавања на љубавном пољу која вас могу мало помести и избацити из ритма јер су неочекивана. Ипак за љубавне ствари ваш период је од јесени.

Водолија и подзнак Водолија

Од 2024. па један доста дуг период, кључна реч ће за вас бити интензитет. И сами ћете осетити убрзо да је свашта почело да се дешава. Да се негде отвара, негде затвара или руши, али ништа не мирује. Стагнација више није опција. Но, у самом старту је као и увек најбитније са ким ћете даље, па је природна селекција међу пријатељима, познаницима, колегама и генерално људима који су до сада били ту около неопходна. И као и свака пориродна селекција десиће се сасвим природно, мало по мало и управо ту ће највећи део 2024. отићи. Као што се паралелно мења демографска карта света, у вашем Универзуму се мења једна микро демографија ваших људи са којима настављате.

Срећа ће бити на вашој страни сваки пут када циљ који сте задали иде из исправног места, и доноси добро и другима а не само вама. Лична корист доживљава озбиљну кризу смисла па је добро да о томе размишљате од самог почетка године када вас још у јануару неко буде замолио за услугу. Иако нас је Плутон у Јарцу мање више све начинио макар привидно материјалистима, Водолија и материја немају баш никакве везе. И сада је то важно јер се Универзум неће устручавати да вас материје и лиши да бисте се заправо вратили себи. Па ће код неких Водолија које су поверовале у материју више него идеју, визију и слободу бити озбиљних губитака.

Емотивно, Јупитер у вашој петој кући доноси занимљиво лето младалачко и весело, ведро, екскурзијска путовања, авантуре. Емотивно су могући растанци због посла или школовања где се особе раздвајају јер неко одлази у иностранство. Добра је година и за децу ако су вам у плану, а ако децу већ имате њима просперитет и напредак.

Окретање некој врсти уметности, развијање талената, хобија чини се као неопходно као и дубље улажење у свет технологије, виртуелног и глобалног. Водите рачуна да не упаднете у групе које су антипротивне и пркосе свакој промени јер ту се можете озбиљно заглавити и назадовати, јер стагнација није више могућа. Само можете ићи напред - или назад.

Рибе и подзнак Рибе

Истраживање непознатог вам никада није било страно. И то највише зато што најбоље од свих знате да тајни и нема баш пуно, осим пар фундаменталних којима се бави наука. Док највећи део тајни су сами људи измислили попут митова и бајки. Да је свет збуњен и тавори између истине и лажи свакодневно. Од 2024. ваше суперчуло за детекцију разних глупости којима људи лажу сами себе и којима правдају своје поступке, доводи се до савршенства. Готово на пророчком нивоу ћете моћи да препознате ко лаже а ко не. То ће додуше оно мало романтичне слике света коју сте сачуваали да избрише, али ће вам макар бити узбудљиво и врло корисно. Детекција ће убрзати ваше процесоре и послове ћете обављати много лакше и ефикасније, често интуитивно, под условом да вам се други не мешају, а наравно – мешаће се. Ви ћете зато научити следеће године како је могуће бити сагласан са њиховим а урадити по своме, савладаћете препреку критичког мишљења који људима даје осећај да су вредни чим могу да коментаришу и дају сугестије и када их нико не пита, и ако будете имали среће престаћете да се пецате више на сваку њихову реч. Потврђивање њима доноси сатисфакцију, а задовољство оним што сте урадили по своме доноси им добит - баш као и вама. Сви су ипак срећни на крају а да не морају ни да знају да их нисте послушали. У супротном ако свима будете хтели да објасните зашто је нешто боље трошићете се толико на људе да нема пара које би тај губитак енергије на крају дана адекватно наградиле.

Време је и да више вреднујете оно што радите. Лакоћа којом се сналазите у послу често другима делује као ноншаланција, јер не одуговлачите, одмах идете на ствар, тражите излаз, решење, реализацију. Лукавство вас служи ако треба да пронађете изгубљени новчаник или прозрете уљеза, али за систем вредности данашњег света и даље сте доста наивни. Плутон вам помаже да ствари мало закомпликујете и уверите се у оно што  већ знате - паковање је увек битно! Тек озбиљне компаније које врбују људе попут вас могу бити одушевљене овом вашом вештином, а све док њих нема будите тајанствени.

Емотивно ова година може бити доста интензивна поготово ако сте сами и да вам донесе љубав од које ћете се после опорављати. Заузетима више је тема просперитет у заједништву и подела послова, где свако има своје одговорности. Сатурн је и даље у вашем знаку и ту ћете мало претезање на вашем тасу осетити као неправду па гледајте да реагујете на време. Закаснеле реакције обично вас после стигну као дурење и тражење разлога за свађу.

image