Магазин

Због кварa на ролеркостеру, људи висили наглавачке и чекали помоћ (ВИДЕО)

Многи воле да посећују луна паркове због усхићења које брзе вожње могу да донесу, али многи не рачунају на то да потенцијални квар на машинама може довести и до мало другачије врсте адреналина. Управо ово се догодило у забавном парку у Осаки у Јапану , где је група људи која се возила на великом ролеркостеру доживела непријатно изненађење током вожње када се машина неочекивано зауставила на једној од највећих висина.
Због кварa на ролеркостеру, људи висили наглавачке и чекали помоћ (ВИДЕО)© Pexels/Angie

Група од 32 људи је остала да виси наглавачке након што је ролеркостер "Флајинг дајнасоур (Flying Dinosaur)" у парку "Јуниверзал студиос (Universal Studios)" у Јапану престао да ради на висини од 46 метара, током једног од највећих обртаја које је вожња правила, преносе локални медији.

Није познато колико дуго су посетиоци парка чекали да дође помоћ, али су спуштени на земљу помоћу посебних степеница за евакуисацију. Није било повређених и вожња је наставила да ради након додатне провере безбедности. 

Испоставило се да се ролеркостер аутоматски зауставио због сензора који идентификују грешке или потенцијални квар у вожњи, али радници нису успели да пронађу узрок. 

Исти ролеркостер се аутоматски зауставио и 2018. године, када је група од 64 људи остала да виси у ваздуху више од два сата.

image