Спектакуларна "Аутојелка": Новогодишња јелка од 800 аутомобила ушла у књигу рекорда Русије

Све светске метрополе се уочи празника такмиче чија ће јелка бити лепша, већа и боље окићена. Становници руског града Краснојарск су отишли корак даље и јелку у свом граду направили од аутомобила. Изазов је прихватило чак 800 возача, а "аутојелка" је ушла у књигу рекорда Русије.

Фотографије из руског града Краснојарск су и ове године обишле свет, а све због невероватне новогодишње јелке. За разлику од осталих градова који су јелку окитили на централном тргу, становници Краснојарска су се одлучили да пету годину заредом своју направе од аутомобила. Њихова "аутојелка" је, осим што је привукла велику пажњу, постала и рекордер руске књиге рекорда.

800 аутомобила и бакља на врху

Организација новогодишње манифестације, или можда боље да кажемо изазова, захтевала је пуно пажње и посвећености, нарочито имајући у виду чињеницу да је на догађај требало да пристигне чак 800 аутомобила. Сви возачи су имали само један циљ - да њихова "јелка" буде најлепша и највећа до сада.

Да би успели да реализују ову замисао, возачи су морали своје аутомобиле да поређају у облику јелке: на самом врху, у најужем делу, се налазио један аутомобил, а затим су се остали поређали ниже, ка основи замишљеног дрвца. Постоји само једна цака: ову новогодишњу "јелку" је могуће видети само из птичије перспективе, односно из ваздуха.

На врху "аутојелке", уместо новогодишње звезде, налазила се бакља, а када се она упалила, аутомобили су један за другим укључивали и своје фарове. Тако је новогодишња "јелка" од аутомобила засијала у пуном сјају, а снимак се проширио свим друштвеним мрежама, сакупивши на стотине хиљада прегледа.

Пет година "аутојелке" и рекорд за рекордом

Организатор манифестације, Валериј Пучурин, истиче да се оваква "јелка" у Краснојарску кити већ пету годину заредом ,а да је број учесника сваке године све већи и већи. Како расте њихова "аутојелка", тако расте и новогодишњи дух у граду, као и број прегледа на друштвеним мрежама.

"Људима се допада. Из године у годину им постаје све занимљивије и то нас одржава, а сваки пут нас је све више и више", казао је Пичурин.

Учесници празничног догађаја су махом млади, успешни становници Краснојарска, а читав скуп је, будући да се ипак ради о саобраћају, обезбеђивала и саобраћајна полиција. Наравно, инцидената на овом јединственом догађају није било, али је зато "оборен" прошлогодишњи рекорд у броју учесника. Лани их је било "само" 700, а ове године за 100 више.