Магазин

Време је за највећу фешту уз море: Почиње 55. Празник мимозе

Херцег Нови отвара врата за 55. Празник мимозе који ће бити одржан од 15. фебруара до 3. марта. Јединствена манифестација и карневалска светковина у част жутог цвета, доноси забаву и дружење, уз преко 50 музичких, гастро, културних, дечијих и спортских програма. Дух Медитерана и мимозе, Херцег Нови доноси у Београд, 17. јануара, када је планиран свечани дефиле мажоретки, Градске музике и тромбоњера Кнез Михаиловом до Трга Републике где ће бити уприличен официјелни и забавни програм од 18 часова.
Време је за највећу фешту уз море: Почиње 55. Празник мимозе© Општина Херцег Нови и ТО Херцег Нови

Овогодишњи Празник мимозе обележиће традиционалне пучке свечаности попут најпопуларнијег догађаја - Бербе мимозе дуж херцегновске ривијере уз пржену рибу и вино, маскенбале за децу и одрасле, овог пута чак и на отвореном, затим VII Међународни карневал уз учешће више десетина карневалских група из региона и осталих европских држава, тродневну изложбу цвећа, салон вина, атрактивне спортске манифестације попут трке карића, турнир у пицигину, али и бришкули и трешети, а све то уз мажоретке, Градску музику и тромбоњере. 

"Празник у част мимозе одавно је прешао границе Херцег Новог, Црне Горе и постао бренд који је веома добро прихваћен у региону и остатку Европе, а по којем је наш град препознатљив, поручује градоначелник Херцег Новог, Стеван Катић и додаје "Празник је наша традиција и време када дочекујемо наше пријатеље, госте, и све оне који воле наш град, а за које смо припремили богат и разноврстан програм. Позната је још од раније реченица да се 'много тога може пропустити и одбити, али не и долазак на Празник мимозе', зато вас чекамо у Херцег Новом, на великој фешти." 

"Цвет мимозе који носи поруку верне љубави, као и цели фестивал, одишу ведрином и топлином медитеранског духа. Као домаћини чекамо вас у добром расположењу да уз плаветнило мора и мирис соли прославимо празник у нашем и вашем Херцег Новом", додаје директорка Туристичке организације Херцег Нови, Миља Виторовић.

Свечано отварање у петак, 16. фебруара, почеће празничном поворком Градске музике и Месне музике Ђеновићи, мажоретки и тромбоњера улицама Херцег Новог до платоа у Игалу где ће кључеви града бити уручени Капу Мимозиног карневала. Атмосферу ће "угрејати" бенд Тешка индустрија од 18.30 часова, док ће концерт Халида Бешлића почети у 21.30 часова.

Други викенд највеће феште на Јадрану, уз бројне програме обећава добру забаву уз концерт Светлане Цеце Ражнатовић у суботу 24. фебруара, док у завршници 55. Празника мимозе посетиоце очекује VII Међународни карневал, суђење Карневалу и још један спектакуларан концерт уз море уз Прљаво казалиште.

Парк Бока биће и током 55. Празника мимозе место дружења, забаве, добре музике. Уз клизалиште, од 14. фебруара ће бити у функцији и велики ледени тобоган, а за најмлађе посетиоце биће организован богат забавни програм уз аниматоре и тематске вечери.

Организатори 55. Прзаника мимозе су Општина Херцег Нови, Јавна установа културе Херцег фест и Туристичка организација Херцег Нови, уз бројне спонзоре и пријатеље.

image