Магазин

У овом зоолошком врту можете бубашвабу назвати именом вашег бившег и дати је животињи да је поједе

Један зоолошки врт у Сан Антониу нуди јединствену прилику да у оквиру прославе Дана заљубљених бубашвабе, пацове или биљке које у њему живе назовете именом ваших бивших. Инсекти, глодари и лишће ће после бити "ликвидирани", односно поједени од стране других становника зоо-врта.
У овом зоолошком врту можете бубашвабу назвати именом вашег бившег и дати је животињи да је поједе© Canva / alexandraivankovich

Припреме за обележавање Дана заљубљених се увелико захуктавају, а различите институције и брендови утркују ко ће осмислити креативнији начин за прославу. Међутим, нико није могао ни да претпостави да ће у трци за најоригиналнији начин за обележавање овог празника победити један зоолошки врт у Америци.

Назовите бубашвабу, пацова или биљку именом вашег бившег

У сусрет празнику свих заљубљених, зоолошки врт у тексашком граду Сан Антонио осмислио је занимљиву акцију у којој може учествовати баш свако, независно од земље у којој се налази. Ето прилике и за нас из Србије, иако смо удаљени хиљадама километара.

Посетиоцима сајта овог зоолошког врта указана је прилика да за симболичан износ у оквиру једне донације назову именом својих бивших неку бубашвабу, пасова или биљку. Касније ће њима бити нахрањене друге животиње, што, како наводе челници ове институције, има посебну драж у процесу исцељења љубавних рана.

Биљку назовите по бившем за 5, бубашвабу за 10, а пацова за 25 долара

"Тарифа" се, наравно, разликује и зависи од тога кога ћете назвати именом бившег. Ако то буде биљка, донираћете зоолошком врту само 5 долара (око 550 динара), док је за бубашвабу са именом онога ко вам је разбио срце потребно да издвојите 10 долара (нешто мање од 1100 динара). Пацов је најскупљи и кошта 25 долара (око 2800 динара).

Приликом попуњавања форме, бира се "објекат" који бирате, као и висина донације, а уноси се и пуно име и презиме (или надимак) које ће становник зоо-врта у будућности понети. Након уплате, на мејл стиже и дигитални сертификат, који даље можете задржати или проследити ономе ко је послужио као инспирација.

Снимак "ликвидације" бивших партнера у облику биљака, бубашваба или пасова ће касније бити објављени и на налозима зоолошког врта на друштвеним мрежама, уз назнаку да је у питању нечија љубав из давних дана. 

image