Магазин

Хари Потер у новом руху: "Варнер Брос" потврдио да ће серија бити емитована 2026. године

Дугонајављивана вест која је обрадовала све љубитеље Хари Потера коначно је добила и званичну потврду из студија "Варнер Брос" (Warner Bros). Почетак емитивања серије најављен је за 2026. годину, а за разлику од филмова, у којима је мањкало детаља, она ће бити верна адаптација писаних дела књижевнице Џоан Роулинг.
Хари Потер у новом руху: "Варнер Брос" потврдио да ће серија бити емитована 2026. године© Wikimedia Commons / By Karen Roe - The Making of Harry Potter 29-05-2012, CC BY 3.0

Сага о дечаку-чаробњаку и његовој дружини, која је залудела читав свет, коначно ће, након више од 10 година, угледати свет у потпуно новом руху. Генерални директор студија "Варнер Брос", Дејвид Заслав, потврдио је ове наводе и најавио да ће премијера серије бити већ 2026. године, уколико све буде ишло по плану.

"Нисмо се стидели свог узбуђења када је Хари Потер у питању. Последњи филм је био снимљен пре више од 10 година. Обе стране су срећне када је нови живот франшизе у питању. Наши преговори су прошли сјајно и јако смо срећни због свега што нас чека у будућности", рекао је Заслав на конференцији са инвеститорима, а пренео Тhe Wrap.

Други живот Хари Потера и магичне дружине

Руководиоци компаније "Варнер Брос" састали су се са креаторком лика Хари Потера и његове магичне дружине Џоан Роулинг и њеним представницима, а након дугог већања договор је постигнут. Две стране су се сложиле да је крајње време да се франшизи подари други живот и успеле да се договоре о условима сарадње.

Серија ће бити емитована на стриминг сервису ХБО Макс, а планирано је да свака сезона буде посвећена једној књизи. Серија ће изнова испричати причу о дечаку-чаробњаку и гледаоцима представити до сада најбољу адаптацију писаних дела, ослањајући се на најситније детаље који су у филмовима били изостављени. 

Глумачки састав ће бити обновљен, студио у потрази за сценаристом

Детаљнијих информација о томе ко ће се придружити глумачком саставу  још увек нема, али заљубљеници у серијал нагађају да ће он бити у потпуности обновљен. Осим тога, још увек није познато ко ће бити у улози извршног продуцента серије. Новинари сматрају да ће студио највероватније ову позицију понудити сценаристи "Наследника", Франчески Гардинер.

У априлу прошле године Дејвид Заслав је најавио и да ће серија о Хари Потеру на сервису ХБО Макс трајати око 10 година. "Моја супруга и ја читамо књиге о Харију Потеру сваком од наше троје деце. Заиста је дирљиво, десет година заредом људи ће гледати Харија Потера на ХБО-у. Мислим, то је заиста нешто посебно" рекао је тада Заслав.

image