Магазин

Телеграм достигао број од 900 милиона корисника

Популарна апликација за размену порука Телеграм достигла је број од 900 милиона корисника и на ивици је профитабилности, каже оснивач Павел Дуров.
Телеграм достигао број од 900 милиона корисника© Rubaitul Azad/unsplash

Телеграм последњих година остварује значајан приход путем оглашавања и премиум услуга претплате, истакао је Павел Дуров за Фајненшел тајмс. Наводи се да Телеграм има само 50 стално запослених и да је постао битно средство комуникације за Владе широм света, званичнике и грађане.

Компанија разматра иницијалну јавну понуду (ИПО) и привукла је интересовање потенцијалних инвеститора, процењујући компанију на преко 30 милијарди долара.

"Надамо се да ћемо постати профитабилни следеће, ако не и ове године. Главни разлог зашто смо почели да монетизујемо је тај што смо желели да останемо независни. Уопштено говорећи, ми видимо вредност у ИПО као средство за демократизацију приступа вредности Телеграма", рекао је оснивач.

Нагласио је да Телеграм планира да побољша своје процесе модерирања ове године како се одвијају вишеструки глобални избори и да "развије механизме повезане са вештачком интелигенцијом за решавање потенцијалних проблема".

image