Са 17 различитих бројева звала хитну помоћ 2 хиљаде пута и то није био крај

Једна жена из Лондона хиљадама пута је звала број за хитне случајеве. Поред тога, злостављала је раднике хитне помоћи и полицајце, те је органима реда лакнуло када је осуђена на 22 недеље затвора.

Користећи 17 различитих мобилних бројева, једна жена из Лондона, звала је телефонску линију 999 који служи за хитне случајеве више од 2 хиљаде пута. Због овог је осуђена на казну затвором.

Соња Никсон (56) у периоду од 2021. и 2023. године хиљадама пута је звала број намењен за хитне случајеве. Само током прошле године, окренула је службе чак 1194 пута и тако је постала једна од троје људи који су најчешће позивали полицију у тој години.

Никсонова је и ухапшена и то због 668 кршења Закона о комуникацијама, а оптужена је за чак 670 кривичних дела. Након што је ухапшена, на расној основи је злостављала полицајца, те је даље ухапшена због угрожавања јавног реда и мира. Tакође је уринирала у полицијском комбију.

До сада осуђена на 22 недеље затвора, а из полиције су проценили да је њено упорно преступништво коштало службу око 4.500 фунти у периоду од пет месеци.

"Ово је резултат и сведочанство напорног рада и посвећености полицијског тима у заједници да приведе Соњу Никсон правди", рекао је надзорник Мет Креј, а пише Скај Њуз.

Наглашено је да је злостављала раднике хитне помоћи, понашала се подло и расистички и изазивала је претње на улици.