Магазин

Породица грешком послала мачку поштом у другу државу

Да живот са кућним љубимцима може да буде непредвидив и стресан, говори следећи случај - једна америчка породица из државе Јута је грешком послала поштом своју мацу за Калифорнију. Љубимца је после седам дана живљења у кутији, спасио радник курирске службе а маца је жива и здрава.
Породица грешком послала мачку поштом у другу државу© freepik

Мачка Галена је неочекивано пропутовала добар део Америке и то у кутији за ципеле. Њени власници су имали намеру да врате пакет са ципелама компанији "Амазон", али у кутију је доспела маца - играла се, кришом се сакрила и онда отишла хиљадама километара далеко од куће.

"Она воли да се игра у кутијама, то је део њене личности", кажу Кери и Мет Кларк, власници.

Ова забавна навике је власнике довела у агонију када су приметили да им је мачка нестала. Кери и Мет су темељно претражили своју кућу, затим су постављали флајере на којима су обавестили комшије да траже свог одбеглог љубимца, јер заправо нису знали шта се догодило.

"Галена ми је огромна емотивна подршка и помогла ми је да пребродим многе здравствене изазове у протеклих шест година. Били смо веома узнемирени и под стресом", рекла је Кери за КСЛ Њуз, а пише Јахулајф.

И док су је безуспешно тражили, власници су добили неочекивани позив из Калифорније, после ког је уследио шок. Наиме, сазнали су истину - маца је провела седам дана у кутији за ципеле. Успела је да преживи зато што што је "пакет" имао рупице кроз које је могла да дише.

Њиховој срећи није било краја, а чим су власници чули вест, букирали су карте за Калифорнију:

"Било је то невероватно окупљање! Галена је одмах престала да се тресе и опустила се у мојим рукама када сам је поново држала. Упркос томе што је била мршавија и благо дехидрирана, њена крвна слика је била потпуно нормална и била је потпуно неповређена", нагласила је власница.

image