Ако желите да оставите добар утисак на првом састанку, пазите на ових 7 ствари

Када идете на први "дејт" са неким, вероватно планирате да обучете најлепшу одећу, да пронађете романтичну локацију, узбуђени сте, нервозни... Али, уместо да размишљате да ли сте се довољно добро дотерали, боље је да обратите пажњу на следећих неколико ствари које ће другој особи много више значити и можда чак одредити будућност вашег односа.

Први састанак није увек најважнији, али је свакако први интимнији сусрет који можете да имате с неким. Сигурно је да желите да све прође како треба, тако да је добро да знате на шта ће друга страна вероватно да обрати пажњу. Ових 7 ствари можда не делују пресудно, али су врло важне када остављате први утисак:

Говор тела

Начин на који поставите своје тело сигнализираће другој особи да ли сте заинтересовани или не. Ако вам се неко допада, обично ћете им то подсвесно показати према начину на који седите - можда ћете благо окренути кукове према другој особи, нагнути јој се ближе док прича...

Ваше држање је такође нешто што ће се лако приметити. Да ли стојите усправно, са високо подигнутом главом или сте погнути са спуштеном главом? Први сигнал показује самопоуздање, други несигурност, а самопоуздање је веома важно ако желите да оставите сјајан први утисак.

Изрази лица

Да ли успостављате и држите контакт очима, да ли се искрено смејете? Или можда избегавате да саговорника погледате у очи, да ли изгледате као да желите да се "сакријете"? Опет, први израз представља самопоуздање, а други несигурност.

Ако желите да створите осећај повезаности, гледање у нечије очи може да буде врло ефикасно. Уз то, осмех може увелико допринети уклањању напетости на првом састанку, јер говори да се осећате пријатно са том особом, да се добро забављате и да се она може опустити са вама.

Нега и хигијена

Ваш ритуал пре састанка требало би да укључује основне ствари као што су туширање, прање зуба и чешљање косе. То није много за тражити, а друга страна ће то сигурно ценити. Обратите пажњу на свој мирис, јер је то оно што други људи брзо и лако могу да запамте о вама.

Одећа

Најважније је да будете прикладно обучени за окружење у коме се налазите. На пример, не желите да будете претерано дотерани у опуштеном кафићу или недовољно сређени у луксузном ресторану.

Није неопходно да носите скупе комаде, већ је важније да то буде права одећа за састанак на који идете. У исто време, немојте да носите одећу коју иначе никада не носите, јер се можете осећати непријатно, као да носите костим, а друга особа то може приметити. Најбоље је да останете доследни и пратите лични стил, који ћете прилагодити месту на које идете.

Колико причате о себи

Да ли разговор лепо напредује или је веома једностран? Ако друга особа не може доћи до речи због вас, то може бити лош знак. Можда сте нервозни, па сте се "занели", али требало би да другој страни допустите да говори, како бисте показали да вас интересује шта има да каже.

Понашање за столом и начин на који се опходите према конобару

Ако је ваш први састанак у бару или ресторану, особа са којом сте изашли ће сигурно да примети да ли љубазно комуницирате са људима који тамо раде, јер то много говори о вашем карактеру.

Ово је посебно корисно када се први пут упознајете, јер ће ови мали детаљи бити велики показатељ ваше личности, као и да ли сте компатибилни.

Како се осећа док је са вама

Особа с којом сте изашли можда неће одмах запамтити боју ваших очију или тачне црте вашег лица, али ће сигурно запамтити како се осећала док је била с вама. Добро ће запамтити да ли је било забавно, да ли је атмосфера била опуштена, или је ипак било превише непријатне тишине, неслагања око одређених тема...