Магазин

Рекордних 1,6 милиона посетилаца на Мадонином бесплатном концерту у Рију

Упркос врућини, рекордних 1,6 милиона посетилаца присуствовало је бесплатном концерту америчке певачице Мадоне на плажи Копакабана у Рио де Жанеиру, којим је завршила светску турнеју "Селебрејшн" започету прошлог октобра у Лондону.
Рекордних 1,6 милиона посетилаца на Мадонином бесплатном концерту у Рију© AP/Silvia Izquierdo

Процењује се да је концерту присуствовало 1,6 милиона људи, јавио је бразилски портал Г1 позивајући се на туристичку агенцију Градске већнице у Рију. То је преко 10 пута више од Мадонине рекордне посете од 130.000 људи на париском концерту 1987. године, преноси АП.

Непоредно пре концерта ватрогасци су прскали водом обожаватеље окупљене близу бине поп краљице, како би их расхладила водом када је температра ваздуха прелазила 30 степени, а бесплатно су дељене и флашице са водом током концерта. Бразилске власти су биле на опрезу након што је млађи посетилац преминуо на концерту Тејлор Свифт прошле године због исцрпљености проузороковане врућином.


Градска већница је проценила да ће Мадонин концерт донети добит локалној економији у износу од 57 милиона долара и да ће хотели на Копакабани бити попуњени до 98 одсто капацитета.


На Мадонин концерт су дошли обожаваоци из целог Бразила, па чак и из Аргентине и Француске.
Међународни аеродром у Рију увео је 170 додатних летова у периоду од 1. до 6. маја за 27 дестинација.

Концерт је обезбеђивало 3.200 полицијаца у униформама и 1.500 у цивилу, а уочи концерта бразилска морнарица је прегледала бродове са којих су људи хтели да прате шоу.
Бразил је, како је саопштено, потрошио 20 милиона реала, односно око 3,9 милиона долара на концерт, док су остатак финансирали спонзори.

image