Магазин

Песма Евровизије 2024: Теја Дора се пласирала у финале

Одржано је прво полуфинале Песме Евровизије, а наша представница Теја Дора, која је наступала под редним бројем два, пласирала се у финале.
Песма Евровизије 2024: Теја Дора се пласирала у финале© TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ (STF)/Copyright (c) 1998 Hewlett-Packard Company

Вечерас је у Малмеу одржано прво полуфинале Песме Евровизије, а представница Србије Теја Дора са песмом "Рамонда" обезбедила је пласман у финале.

Поп певачица Теја Дора (Теyа) је на раскошну позорницу ''Малме арене'' изашла друга, после представнице Кипра. Такмичари из 15 земаља су се борили за десет места у финалу "Евровизије".

Уз директан пренос на Радио-телевизији Србије, Теја Дора је своју баладу извела најпре седећи на стени, окружена облацима, уз ледено беле светлосне ефекте.

Српска представница је за наступ награђена бурним аплаузим посетилаца, а захвалила им је уз осмех речима "Thank You Evrovision! Хвала!"

Осим Србије, у финале су се пласирали и представници Португала, Словеније, Литваније, Украјине, Кипра, Хрватске, Ирске, Финске и Луксембурга.

Запажен наступ имао је и хрватски представник Бејби Лазања, који се иначе се добро котира на кладионицама и важи за фаворита такмичења, те је његов пролаз био очекиван. 

Како је било и најављено прво полуфинале отворили су некадашњи учесници Песме Евровизије - Чанел из Шпаније, Елени Фуреира са Кипра и Ерик Саде из Шведске, пише РТС.

На месту водитељки су биле глумице Малин Окерман и комичарка Петра Меде, која је већ два пута водила највеће европско музичко такмичење.

У финале пласираће се 20 извођача, а директно ће наћи земље "велике петорке", односно Велика Британија, Италија, Немачка, Француска и Шпанија, као и домаћин Шведска.

Друго полуфинално вече је заказано за четвртак, 9.маја, док нас велико финале очекује у у суботу 11. маја. 

image