Магазин

Овај аеродром није изгубио ни један комад пртљага у последњих 30 година

И док се аеродроми Сингапура и Дохе утркују за титулу најбољег на свету, друга ваздушна лука се усредсредила на једно друго достигнуће. Јапански међународни аеродром Кансаи (КИКС) обележава 30 година без губитка иједног комада пртљага - кроз овај аеродром у просеку прође од 20 до 30 милиона путника годишње.
Овај аеродром није изгубио ни један комад пртљага у последњих 30 година© Unsplash / Tomek Baginski

Седми најпрометнији аеродром у Јапану навео је да није изгубио ниједан комад пртљага путника од свог отварања у септембру 1994. године, пренео је Си-Ен-Ен.

И док су путници авиона вероватно срећни знајући да ће њихов пртљаг стићи на одредиште с њима, постоји једна група људи која не прави велику ствар од овог достигнућа: особље аеродрома.

"Не осећамо да смо радили нешто посебно", рекао је Кењи Таканиши, службеник за односе с јавношћу Кансаија. Радили смо као што обично радимо. Само обављамо свој посао и за то смо признати. Свакако смо срећни због награде. Мислим да наше особље, посебно оно које ради на земљи, осећа велико задовољство због овог признања."

Скyтраx, веб сајт за рангирање и оцењивање ваздухопловства са седиштем у Великој Британији, прогласио је аеродром Кансаи за најбољи на свету у испоруци пртљага и у априлу му доделио награду.

Кансаи је за ову годину укупно рангиран као 18. најбољи аеродром на свету, иза међународних аеродрома у Токију, Нарите који је на петом месту и Ханеде који је на четвртом.

Приликом избора најбољег аеродрома узимају се у обзир критеријуми као што су долазак пртљага на време, понуда хране и пића, проценат долазних и одлазних летова на време, као и чистоћа.

Аеродром Кансаи је изграђен на вештачком острву у заливу Осака и опслужује регионе Осака, Кјото и Кобе.
Кансаи се тренутно припрема за изложбу ЕXПО2025. која ће бити одржана у Осаки.

image