Пушкин, Јесењин, Шерлок Холмс: Московљани често називају мачке именима писаца и књижевних јунака

У Пушкинову част, у Москви је име добило чак 57 мачака, а њих осам је добило име по Сергеју Јесењину. У руској престоници животиње добијау имена руских писаца, старогрчких богова, историјских личности и књижевних јунака.

Московљани често именују своје љубимце у част руских писаца и песника, историјских личности, као и јунака руских цртаних филмова, наводи се на сајту градоначелника и владе престонице, преноси РИА новости.

"Становници руске престонице не пропуштају прилику да именују мачке познатим именима из књижевности... Љубитељи руских класика су сајту града mos.ru регистровали 57 мачака у част Александра Пушкина и осам мачака у част песника Сергеја Јесењина", рекла је Елена Шинкарук, председница одбора јавних служби Москве.

Поред тога, Московљани именују своје љубимце у част хероја светске историје и уметности: на пример, на порталу је регистровано 11 паса по имену Ричард Лавље Срце, девет паса по имену Микеланђело и једна мачка која се зове Наполеон Бонапарта. Више од 500 мачака се зове Шерлок Холмс и доктор Вотсон.

У Москви је популарно и име руског дечјег цртаног лика Лунтика у чију је част названо више од 90 мачака и чак 43 пса.

Напомиње се да су Мусја, ​​Бони и Арчи постала најпопуларнија имена мачака и паса који живе међу Московљанима.