Магазин

Добитни тикет, торбе са новцем, документа: Ове ствари људи најчешће заборављају у таксију

Телефон, кључеви, документи, ципеле, али и живе корњаче су ствари које се заборављају у таксију, говоре подаци. Сигурни смо да су многи били у сличној ситуацији - враћамо се кући, проћаскали смо са возачем, вожња је била удобна. И онда, док се пењемо уз степенице, примећујемо да кључеви од стана нису у торби и схватимо да су испали у таксију. Нама је то "ситуација из пакла", али диспечарима из такси служби је уобичајен сценарио. "Свакодневно се губе предмети", кажу из такси службе за РТ Балкан.
Добитни тикет, торбе са новцем, документа: Ове ствари људи најчешће заборављају у таксију© wal_172619/pixabay

Чини се да не постоји ништа горе него кад у ситним јутарњим сатима приметимо да смо без кључа или телефона, а налазимо се испред врата стана. Схватамо да смо их највероватније заборавили или су нам случајно испали у таксију. Ово се иначе често догађа, губљење ствари у таксију је редовна појава, потврђује Олгица Миљаковић из Пинк таксија за РТ Балкан.

"Свакодневно се губе ствари, а најчешће то су телефони, новчаници, документа, кључеви, кесе. Догађа се да чак и кофери остану у колима, као и дечији тротинети. Ако странка стави нешто у гепек, често заборави да је тамо предмет. Пре неки дан је пронађена торбица са документима и свим могућим кључевима од кућа, чак и са великом сумом новца. Наравно да је колега то све вратио", истиче Олгица.

Саговорница је нагласила јој је једна скорашња ситуација била веома упечатљива: "Свакако да је било необичних момената, те смо коментарисали како нам је једна странка тражила изгубљени добитни тикет, добитни лоз. То је баш било специфично".

Викендом ствари у таксију губе млади

Можда нас ово и не изненађује, јер крајем седмице млађа популација интензивније излази, те је и заборављање личних предмета уобичајеније. "Петком и суботом се губе телефони, торбице, личне карте. Углавном се јављају млади људи. Увече изгубе, и онда знамо - ујутру зову и траже своје ствари. Било је ситуација када забораве ципеле, преобују се у таксију, па их оставе", наглашава Олгица Миљаковић и истиче да је сама процедура за изгубљене ствари у возилима крајње уобичајена.

"Дакле, све што наше колеге пронађу у колима, то нама пријаве, онда ми евидентирамо и када нас назову, враћамо изгубљене ствари. Ако ми имамо контакт од странке, онда позовемо, повезујемо се, јавимо".

Крзнени лисичји реп и тегла са остригама

Ситуација и у другим светским градовима је слична - заборављају се телефони, слушалице, новчаници, гардероба, накит али било је веома неуобичајених предмета, пише Дејли мејл:

"Људи су заборављали своје чеоне уметке за косу, живе корњаче, послужавнике са питом, лажне зубе, крзнени лисичји реп", наглашавају из страних транспортних мрежа. Остављају се и "специјалитети", те су возачи проналазили и димљено месо, шпагете, пите, тегла са остригама.

image