Магазин

Пас Меси је звезда Канског фестивала

Прва звезда која је стигла на црвени тепих 77. Канског филмског фестивала дошла је на четири ноге. Меси, пас из филма "Анатомија пада", прошетао по канском тепиху у уторак, пред свечано отварање.
Пас Меси је звезда Канског фестивала© TANJUG via AP/ Andreea Alexandru

На отварању Канског фестивала, бордер коли Меси био је звезда вечери. Док је пролазио пењући се степеницама Палате фестивала (Palais des Festivals) фотографи су довикивали његово име "Меси! Меси!" Тамо је зауставио, сео и подигао своје предње шапе у ваздух, као филмска звезда која маше публици.

Пас Меси је очарао све окупљене у Кану, док се око 20 минута играо на тепиху. Његов лавеж одјекивао је Кроазетом, преноси АП.

За Месија је то био својеврсни повратак на "место злочина". Филм "Анатомија пада" Жистин Трије је прошле године премијерно је приказана у Кану, где је освојила главну награду фестивала, Златну палму. Меси, познат као Снуп у филму, освојио је Псећу палму, новинарску награду за најбољег пса фестивала.

Крзнени глумац је био и главна атракција доделе Оскара

Према мишљењу многих, Меси је био један од најсимпатичнијих гостију и овогодишње доделе Оскара. Он је за ту прилику носио лептир машну.

Црно-бели Меси је имао сопствено седиште у публици, а организатори и славне личности на догађају су били одушевљени његовим присуством. Када је Роберт Дауни Џуниор проглашен добитником Оскара за најбољу споредну мушку улогу, камерман је снимио Месијеве шапе које "аплаудирају" у знак подршке.

image