Магазин

Бејби Лазања одбио награду од 50.000 евра коју је добио од државе Хрватске, а разлог је невероватан

Представника Хрватске на Евровизији, који је освојио друго место, Бејби Лазању, Влада ове државе је наградила са 50 хиљада евра. Музичар је решио да сав новац донира у хуманитарне сврхе и овим гестом дирнуо је цео регион.
Бејби Лазања одбио награду од 50.000 евра коју је добио од државе Хрватске, а разлог је невероватанGetty © picture alliance / Contributor

Бејби Лазања јесте вицешампион Евровизије, али је одушевио публику која му је дала највећи број гласова. Одушевљење и помама за овим музичарем већ данима траје, иако је манифестација већ увелико завршена.

Ритам и извођење песме "Рим Тим Таги Дим", није заобишао ни техничку Владу Хрватске која је са Андрејем Пленкобићем на челу наградила Бејби Лазања са 50 хиљада евра:

"Лепа тема на крају, која је развеселила хрватски народ и искрена честитка Марку Пуришићу на фасцинантном успеху. Освојио је највећи број гласова публике. Ово је фасцинантан успех и резултат и искрено му захваљујемо, захваљујемо и Граду Загребу на сјајном дочеку, као и Умагу. Желимо му пуно успеха", рекао је Пленковић.

Ова вест је обишла регион, али оно што нас је све дирнуло јесте саопштење које је подењено на сторију на званичном Инстаграм профилу музичара: 

"Захваљујем се хрватској Влади на новчаној награди у износи од 50.000 евра. Ипак, те новце је не могу прихватити. Могао бих навести много разлога зашто, али први најбитнији и довољни је што постоји пуно других појединаца и организација којима ће ти новци далеко више помоћи.

Овим путем молим господина Пленковића да у моје име, те у име Хрватске донира 25000 евра Заводу да педијатријску онкологију и хематологију с дневном болницом "Младен Ћепулић". Надаље, осталих 25.000 волио бих донирати Заводу за педијатријску хематологију, онкологију и трансплатацију крвотворних матичних станица КБЦ Загреб. Хвала", пише у сторију на званичном Инстаграм налогу.

"...дабогда му све цветало у животу"

Овај стори, који је подељен недавно, већ се увелико шерује мрежама, а многе је веома дирнуо овај гест. 

"Устат па рећ Бејби Лазањa, дабогда му све цветало у животу", "Најдивнији човек на свету", "Лепо васпитан дечко", нижу се коменатaри на мрежама. 

Ко је Бејби Лазањa

Иако га сада читава Европа познаје као Бејби Лазања, његово право име је Марко Пуришић. Рођен је 1995. године у Умагу, а каријеру пре више од деценију када је свирао као гитариста у групи Мантра. Истицао је да му је породица велика подршка, а једном приликом је причао о мајци, која је веома поносна на сина.  

"Најдражи део свега овога је када мама дође и каже: 'Јао, гњаве ме, сви те хвале, ја не могу, уморна сам више', а ја видим да пуца од поноса и то ми је најдражи део",  рекао је. 

image