Министар бос у возу неометано ради свој посао (ФОТО)

Британски министар је недавно усликан у возу како неометано ради на лаптопу, а при томе нема ципеле ни чарапе. Јавност је критиковала овај потез, колеге политичари такође неодобравају, а министар поручује "Убијте ме зато сада, или одрастите".

Британски министар ветерана Џони Мерсер усликан је како седи бос у возу за Лондон. Овај потез је изазвао реакцију јавности, те је и прес-секретар премијера Уједињеног Краљевства Ришија Сунака такође реаговао.

На спорној фотографији, види се како министар Џони у возу ради на свом лаптопу, али без чарапа и обуће. 

Сам министар је објаснио зашто је изуо ципеле и чарапе: "Био сам без ципела и чарапа, јер сам управо прешао Дартмур бициклом по киши. Убијте ме зато сада, или одрастите", поручио је, преноси Скај Њуз.

Слика која је настала почетком маја, постала је вирална и многи корисници друштвених мрежа су критиковали политичарево понашање. Такође, када су премијеровог портпарола за медије питали да ли је у реду "скидање ципела и чарапа у возу", одговор је био "Апсолутно не". Премијер Сунак ће вероватно разговарати са министром о томе, додали су званичници.

Спорно на слици јесте што може да се види шта је писао министар, те га многи критикује не само што седи бос у возу, него што битну преписку пише у јавном превозу без филтера за заштиту приватности.