Магазин

Концерти бенда Рамштајн: Шта је забрањено унети, измене режима саобраћаја

Немачки хард рок бенд Рамштајн ће по трећи пут наступити у српској престоници 24. и 25. маја, а концерте на Ушћу, поред антологијских хитова, обележиће и продукција која подразумева бину дугачку 60 метара и јачину звука до 2 милиона вати, поручили су организатори. Током два дана концерта очекује се посета више од 120 хиљада људи из читаве Европе.
Концерти бенда Рамштајн: Шта је забрањено унети, измене режима саобраћајаGetty © picture alliance / Contributor

Концертни простор обухватаће 240 хиљада квадратних метара. Само бина, за чију израду је потребно чак 6 дана биће дугачка 60 метара, а ићи ће до 36 метара у вис. Седам месеци било је потребно да 18 инжењера звука и светла, заједно са техничким дизајнерима, до последњег детаља дизајнирају стејџ на ком ће наступути популарни Немци.

Београд ће доживети готово тектонска померања, будући да ће јачина звука ићи до непојмљивих 2.040.000 вати! За потребе два концерта у Београд је довежено невероватних 77 шлепера опреме. Концертни простор заузима око 240 хиљада квадратних метара, а на реализацији концерата укључено је око 1500 људи! 

Моћна пиротехника је заштитни знак бенда и саставни део непоновљивог перформанса, па се очекује готово 600 различитих пиротехничких ефеката по концерту, за чију је изведбу потребно око хиљаду литара бензина и око 60 килограма ликоподијума по вечери.

Капије концертног простора отварају се у 16.30 часова, а због очекиваних великих гужви, организатори из Skymusic-а апелују на посетиоце да на концерт дођу раније. Време предвиђено за почетак концерта је 20 часова.

Забрањени предмети на концерту:

- ранчеви и торбе већи од 20x30 цм (величина А/4)
- акционе камере
- дронови
- штапови за селфије
- професионалне камере са одвојивим објективима,
- професионални видео и аудио уређаји за снимање
- оружје
- боце или посуде било ког типа
- предмети који могу бити коришћени као пројектили
- ласерски показивачи
- бицикли, тротинети, ролери, скејтбордови
- храна или пиће
- кишобрани (у случају кише, молимо вас да уместо кишобрана понесете кишни мантил)

Орамарићи за пртљаг

Торбе и пртљаг већи од А4 формата (20x30цм) нису дозвољени. Молимо вас да користите ормариће за пртљаг за одлагање ових предмета. Ормарићи се налазе на две локације.

Београд ће бити једини град у овом делу Европе који ће имати част да угости ову рок групу - нашао се на листи од укупно 16 градова који ће бити део ове спектакуларне европске Стадион турнеје, а нама најближи градови који су обухваћени овом турнејом су Атина и Клагенфурт.

Измене режима саобраћаја

Током одржавања концерта групе "Рамштајн" на Ушћу, данас и сутра од 6 до 24 часа доћи ће до промена у раду линија јавног превоза, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз. Данас и сутра, од 6 до 24 часа, обуставља се саобраћај у Булевару Николе Тесле, на делу од Булевара Михајла Пупина до Улице трешњиног цвета (оба смера), као и саобраћај у Улици ушће, на делу од Булевара Николе Тесле до сплава "Астерикс".

У недељу, 26. маја, од 00.00 до 12.00 часова обуставља се саобраћај у Булевару Николе Тесле, на делу од Булевара Михајла Пупина до Улице трешњиног цвета (оба смера), као и саобраћај у Улици ушће, на делу од Булевара Николе Тесле до сплава "Астерикс".

image